per fer complir la llei

La Delegació del Govern de Madrid desplegarà un dispositiu al barri de Salamanca

Desenes de persones es van congregar aquest dimecres a la zona de Núñez de Balboa, sense guardar la distància exigida, per reclamar la dimissió de Pedro Sánchez

«Esperin que la gent surti al carrer perquè» aquestes cassolades «els semblaran una broma», avisa la presidenta de Madrid l'Executiu central de coalició

zentauroepp53412111 nuez de balboa200514113744

zentauroepp53412111 nuez de balboa200514113744 / JOSE LUIS ROCA

4
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Delegació del Govern a Madrid desplegarà aquest dijous un dispositiu al carrer Núñez de Balboa del barri de Salamanca per fer complir la llei després que ahir tretze veïns fossin identificats per a proposta de sanció per saltar-se l’obligació de mantenir un distanciament social durant la protesta que es va produir contra el Govern.

Així ho ha detallat en una intervenció a la Cadena Ser, el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, en què ha indicat que una cosa és «una protesta legítima contra qui sigui i una altra incomplir l’estat d’alarma».

«Una cosa són les cassolades que tothom té dret a manifestar-se com vulgui, però una altra cosa és incomplir les mesures de l’estat d’alarma. Nosaltres, a través de la Policia, mirem que es compleixi la llei per mantenir la distància i que no es produeixin aglomeracions», ha asseverat.

Aquest dimecres per quart dia consecutiu, desenes de persones es congregaran ahir a la zona de Núñez de Balboa sense guardar la distància exigida, per reclamar la dimissió de Pedro Sánchez al capdavant del Govern per la seva gestió sobre la pandèmia del coronavirus amb el crit de «llibertat» i amb una sonora cassolada.

Aquesta protesta col·lectiva, segons els veïns, va sorgir després que diumenge un grup de joves es concentrés davant una vivenda que tenia la música a tot volum, un incident que va derivar en el fet que dilluns 13 persones fossin identificades i sancionades per incomplir el reial decret d’estat d’alarma.

Després d’una alerta d’alguns veïns molestos amb les protestes, la Policia es va personar ahir al carrer Núñez de Balboa cap a les 21.00 hores, on unes «100 persones» protestaven contra el Govern amb el crit de llibertat.

«La Policia, sense afany repressiu, va indicar que no s’estaven guardant les mesures i que no s’estava complint la llei, i 13 persones van ser identificades per a proposta de sanció», ha assenyalat precisant que es va identificar aquells que es negaven a complir les indicacions de la Policia.

Franco ha insistit que una cosa és «una protesta legítima contra qui sigui», però una altra de molt diferent és «l’incompliment» de la llei. «Nosaltres hem de mirar d’evitar-ho per la salut pública dels madrilenys», ha ressenyat.

Quant a la possibilitat que aquest vespre es produeixi una nova protesta, com s’està produint durant tota aquesta setmana, Franco ha avisat que es desplegarà un dispositiu per evitar incompliments, recalcant que «la Policia vetlla pel compliment de la llei, ja que Madrid està en fase 0».

Finalment, l’exdiputat regional socialista ha recordat que les manifestacions les ha d’autoritzar la Delegació del Govern a Madrid i, en aquest cas del carrer de Núñez de Balboa, ningú ha comunicat res».

 «Els semblarà una broma»

 Davant d’aquesta situació, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha alertat el Govern central que, donada la seva gestió en la crisi del coronavirus, quan es pugui sortir al carrer les concentracions que s’han produït al carrer de Núñez de Balboa, en comparació amb el que es produirà, «els semblarà una broma».

Així ho ha indicat en la sessió de control, del Ple de l’Assemblea de Madrid, en resposta a una intervenció de la portaveu adjunta d’Unides Podem-IU, Sol Sánchez, que ha criticat que el model de la dirigent és «el dels que confonen la llibertat amb els seus privilegis, el dels ‘cacerologolfistes’ de Núñez de Balboa, fer molt soroll, llastar la recuperació d’Espanya i viure de les rendes, de la feina d’altres».

Per a la parlamentària, està clar que tot això fa que «es repeteixin errors del passat en el present» per deixar tothom «sense futur». Al seu parer, Ayuso «és un veritable perill per al benestar, la sostenibilitat i la sortida de la crisi».

«Que polítics de la seva ideologia em diguin a mi com viure o no d’altres, quan són vostès els que llasten l’economia dels emprenedors, dels empresaris, de les persones que posen en joc el seu patrimoni per crear ocupació és almenys vergonyant», ha respost la presidenta.

Ayuso ha sostingut que «atacar directament aquests veïns quan molts s’arruïnen a costa de les seves polítiques és com a mínim una falta de respecte a tots i una vergonya». Segons el seu parer, és el Govern d’Espanya, del PSOE i Podem, «el que està fent més mal que ningú a l’economia, i precisament a totes aquestes famílies que no estan ingressant ni un sol euro, actuant tard i de manera negligent».

«Sense posar cap tipus de mesures estan llastant les economies dels més vulnerables que venen d’altres països fugint de la misèria i de la pobresa que vostès instal·len cada vegada que arriben de manera totalitària al poder i utilitzar aquells ressorts del mateix per anar contra els que no opinen de la mateixa manera», ha etzibat.

Compres de mitjans de comunicació

Des de l’Executiu central, segons la presidenta, «en lloc d’estar utilitzant els mitjans de la Moncloa per ajudar les persones que pitjor ho estan passant» estan intentat «comprar mitjans de comunicació per imposar una sola veritat que és la misèria i la pobresa» que instal·laran.

Notícies relacionades

A més, ha assegurat que estan aprofitant el comandament únic i que les famílies estan tancades a les seves cases i no poden sortir «lliurement a manifestar-se tot i que sigui una estoneta a la tarda al seu propi carrer» per «imposar tota mena de barbaritats, imposar que les rebaixes puguin fer-se o no, intentar de manera inflexible arremetre contra els empresaris, dir com han o no de crear ocupació i mesures tan absurdes com imposar una quarantena de quinze dies als que visiten Espanya».

«Estan aprofitant la crisi més gran que ha viscut la història recent per imposar un comandament únic dictatorial i esperin que la gent surti al carrer perquè allò de Núñez de Balboa els semblarà una broma», ha dit.