es finançaven amb plantacions de droga

Cau una banda especialitzada en robar cotxes a Madrid, Ciudad Real, Conca i Toledo

La banda sostreia vehicles d'alta gamma i els amagava en garatges o polígons industrials

guardia1

guardia1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

En el marc de l’operació Chicho, la Guàrdia Civil ha desarticulat una banda especialitzada en el robatori de vehicles d’alta gamma que operava a les províncies de Madrid, Ciudad Real, Conca i Toledo. Hi ha vuit persones detingudes per aquests fets –sis homes i dues dones–, als quals se’ls imputen un total de 22 delictes com pertinença a organització criminal, robatori amb força en les coses, estafa o falsificació de document públic.

També se’ls considera autors del delicte d’atemptat contra l’autoritat i els seus agents per haver intentat atropellar un guàrdia civil que els va descobrir in fraganti cometent un robatori en una gasolinera de Olías del Rey (Toledo). Precisament en aquesta estació de servei van arribar a actuar amb la cara tapada fins i tot en tres ocasions diferents un mateix dia, ha informat la Guàrdia Civil en nota de premsa.

En els nou registres practicats, la Guàrdia Civil ha trobat quatre plantacions ‘indoor’ amb 350 plantes de marihuana 10 quilos de cabdells. La banda es finançava amb la venda d’aquesta droga, amb la qual podrien haver guanyat més de 800.000 euros. La banda desarticulada es valia de mitjans tècnics molt avançats per executar els robatoris dels vehicles, instruments com centraletes de motor o inhibidors de freqüència.

Falsificacions de matrícules

Seguidament, realitzaven un estudi dels llocs on es trobaven aquests vehicles –tant estacionats en la via pública com en garatges comunitaris–, com va ocórrer a les localitats de Las Rozas, Majadahonda o Boadilla del Monte (Madrid), on van ser capaços de sostreure set vehicles en una sola nit.

Notícies relacionades

Una vegada sostrets, els ocultaven en garatges on ells vivien o en una nau ubicada en un polígon industrial d’Illescas (Toledo), on també realitzaven les falsificacions de les matrícules, doblant-les per altres de vehicles semblants. Ja fets els canvis en els vehicles, els detinguts els utilitzaven en la seva vida quotidiana, cometien altres fets delictius amb ells, o els desballestaven per vendre’ls per peces.

En els registres duts a terme a les províncies de Toledo i Madrid, la Guàrdia Civil ha pogut recuperar dos turismes i dues motocicletes que la banda havia robat. També han confiscat diverses centraletes de motor de vehicles d’alta gamma, material amb què falsificaven les matrícules i nombrosos telèfons mòbils. La investigació està a càrrec del Grup de Patrimoni de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Toledo.