INICIATIVA SOLIDÀRIA PIONERA

El Senat acollirà el sopar de Nit de Nadal per a persones sense llar de Missatgers de la Pau

La Cambra alta obrirà per primera vegada el seu menjador a més de 100 sensesostre de l'oenagé del Pare Àngel per donar visibilitat a aquest problema i com a «gest inequívoc» que la institució «és de tots»

padre-angel

padre-angel

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Senat acollirà aquesta Nit de Nadal el sopar benèfic que cada any organitza l’ONG del Pare Àngel any Pare Àngel, Missatgers de la Pau, i obrirà el menjador de la Cambra alta a més de cent persones sense llar i en exclusió social per donar visibilitat a aquest problema social i com a «gest inequívoc» que la institució «és de tots».

Fonts de la Presidència del Senat consultades per Europa Press assenyalen que és la primera vegada que es dona cabuda a un esdeveniment solidari d’aquesta naturalesa, i que després de rebre la proposta del Pare Àngel, la mateixa presidenta, Pilar Llop, la va acollir amb entusiasme i la va impulsar portant-la a la Mesa del Senat, on aquest mateix dijous ha sigut aprovada per unanimitat.

Així, serà la mateixa Llop que rebi els convidats aquest 24 de desembre a la Cambra alta, i el sopar serà servit a la zona del restaurant del Senat a les 19.30 hores. S’espera que hi assisteixin també els membres de la Mesa del Senat que resideixin a Madrid. Amb aquesta iniciativa, es pretén donar visibilitat a una de les formes de pobresa i exclusió més greus.

Lliçó de la crisi

Notícies relacionades

Aquestes mateixes fonts recorden que només a Madrid, segons l’últim recompte municipal, hi ha més de 2.000 persones sense llar. Xifra que ascendeix a més de 30.000 persones a tot el territori nacional. Per aquesta raó, des de la Presidència del Senat s’entén que, acollint aquesta Nit de Nadal a persones que ho han perdut tot, es posa el focus i la mirada «en una de les més terribles lliçons de la crisi», que és que «ningú és lliure de caure, de tocar fons i perdre-ho tot».

Recorden, així mateix, que es tracta d’un col·lectiu que necessita protecció de les administracions, ja que han despuntat sobre ell els delictes d’odi,l’aporofòbia. Aquest sopar benèfic amb els sensesostre del 24 de desembre s’ha celebrat en anteriors ocasions en llocs emblemàtics com el Museu del Prado, al Cercle de Belles Arts i al Pati de Vidres de l’Ajuntament de Madrid.

Temes:

Senat Oenagés