difusió a les xarxes socials

Escarni contra una diputada de Vox per les seves crítiques al feminisme

Les activistes es van presentar a la xerrada que feia la parlamentària amb pancartes com «l'únic botó que m'apodera és el meu clítoris»

diputados-vox-madrid

diputados-vox-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un grup d’activistes va fer aquest dissabte un escarni a la diputada de Vox de l'Assemblea de Madrid Alicia Rubio al crit de «vergonya», després de les polèmiques declaracions que va fer en el passat Ple de la Cambra regional sobre que «el feminisme és un càncer» o que «tant de bo que els nois triessin més la costura perquè cosir un botó apodera molt».

Notícies relacionades

La diputada regional participava en una conferència sobre la custòdia compartida en un centre esportiu Valdelasfuentes d’Alcobendas quan, junt en el moment que anava a prendre, un grup de persones va començar a cridar-li «fora» i «vergonya», segons s’aprecia en un vídeo difós a les xarxes. Fonts de Vox han confirmat també que es va produir aquest escarni a la diputada en un acte que no estava organitzat per la formació política.

En les imatges s’aprecia com la parlamentària es veu obligada a abandonar la sala mentre aquestes persones l’increpen, algunes d’elles amb un cartell que simulava un botó per al·ludir a les seves polèmiques declaracions de dijous al Ple de l’Assemblea. Entre les pancartes que portaven els activistes també s’alçaven consignes com «L’únic botó que m’apodera és el meu clítoris», «Ets Voxmitiva» i «Pots ser diputat gràcies a les feministes apoderades d’ahir». Per la seva part, la parlamentària ha lamentat a través del seu compte de Twitter que aquest grup de «feministes violentes» l’anessin a agredir.