dia internacional contra la violència de gènere

L'Ajuntament de Madrid presenta un pla contra la violència masclista pel 25-N

La mesura tirarà endavant amb consens però sense unanimitat ja que Vox no hi va voler participar

manifestacion-8m-madrid

manifestacion-8m-madrid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Ajuntament de Madrid presentarà el seu pla contra la violència de gènere entorn del 25-N, el dia de l’eliminació de la violència contra les dones, han avançat des de l’àrea de Famílies, Igualtat i Benestar Social, amb Pepe Aniorte al capdavant.

El pla tirarà endavant amb consens però sense unanimitat ja que Vox no va acceptar la mà estesa que des del primer moment li oferia la Regidoria per participar. La resta de grups sí que ha fet les seves aportacions al pla, que gira al voltant d’una quinzena de mesures. Aniorte va avançar mesos enrere els pilars del pla, que inclou campanyes d’informació i sensibilització sobre la violació per submissió química o la difusió de sistemes de detecció de drogues a les begudes.

Un altre dels focus del pla és una estratègia dirigida a les dones amb més de 65 anys i a les dones migrants i gitanes que pateixen violència masclista, casos de violència més invisibilitzada, al costat d’un pla específic d’ocupació i formació per a les víctimes de violència de gènere i d’explotació sexual.

Mesures del pla 

També s’impulsarà el desenvolupament d’empreses d’inserció on treballin amb víctimes de violència contra les dones; recolzaran la implementació del protocol d’assistència sanitària urgent i coordinada a dones víctimes de violència sexual a la Comunitat de Madrid i s’habilitarà el centre especialitzat d’atenció a dones víctimes de violència sexual, que comptarà amb un servei d’atenció telefònica 24 hores. Aquest últim punt és una iniciativa iniciada per l’anterior equip, amb Celia Mayer al capdavant.

La llista de prioritats recull el reforç de la prevenció de l’abús de dones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament mitjançant formació i assessorament a professionals i famílies; es combatrà la mutilació genital femenina mitjançant un programa de formació de dones que exerceixin de mediadores interculturals per a la prevenció de possibles casos i es desenvoluparà la figura de mediadora als equips de la Xarxa d’Atenció integral per a dones víctimes de tràfic.

Un altre dels punts passa per elaborar un protocol de coordinació i derivació de possibles víctimes de tràfic menors d’edat en col·laboració amb entitats, Policia Nacional, Comunitat de Madrid i fiscalia; donar suport a la creació d’un Centre d’Emergència per a víctimes de tràfic i altres abusos de drets humans en contextos de prostitució i es donarà continuïtat a la constitució dels comitès de crisi cada vegada que es produeixi un assassinat masclista a Madrid, que porta el nom de la víctimes de tràfic i altres abusos de drets humans en contextos de prostitució i es donarà continuïtat a la constitució dels comitès de crisi cada vegada que es produeixi un assassinat masclista a Madrid, que porta el nom de la víctima assassinada en cada ocasió.

Aniorte busca amb aquest pla «treballar de manera consensuada un full de ruta per combatre la violència contra les dones mostrant un missatge d’unitat en la lluita contra aquesta xacra», com assenyalava setmanes enrere. També ha remarcat l’existència d’aquesta violència específica, la comesa contra les dones pel fet de ser-ho, negada per Vox, que només volen asseure’s a parlar de violència intrafamiliar.

Notícies relacionades

El delegat va contestar a Vox en el Ple que l’Ajuntament compta amb dispositius per abordar la violència intrafamiliar, com els Centres de Recolzament a la Família (CAF), en marxa des de fa quinze anys, i els Centres de Recolzament a la Infància i l’Adolescència (CAID), amb 30 anys a la seva esquena.