del 2 al 13 de desembre

Ifema dedicarà 100.000 m2 i sis pavellons per a la Cimera del Clima de l'ONU

La Comunitat de Madrid estudia un abonament de transport gratuït per als membres de les delegacions

Es calcula que hi assistiran 25.000 assistents de 200 països per a aquest esdeveniment organitzat a la capital

ifema

ifema

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Ifema dedicarà 100.000 metres quadrats per acollir la Cimera sobre el Clima de les Nacions Unides (COP25), un 25% més del previst inicialment, repartits en sis pavellons del recinte firal més la seva àrea de congressos i conveccions nord. Així ho ha indicat el president executiu d’Ifema, Clemente González Soler, després de la reunió que ha mantingut amb una delegació de l’ONU que aquest mateix dimarts han fet una visita tècnica a les instal·lacions.

Durant aquesta trobada s’han efectuat una sèrie de requeriments que han sigut atesos i finalment es destinarà per a l’esdeveniment un espai de 100.000 metres quadrats, la qual cosa equival al 50% de la superfície de Fira de Madrid. Això suposa, segons González Soler, un increment del 25% amb l’inicialment previst (80.000 metres quadrats) i destinar a l’esdeveniment sis pavellons d’Ifema, la seva àrea de congressos i conveccions nord, a part de les sales de reunions que es troben a la planta de dalt d’aquestes estades.

El COP25 de l’ONU allotjarà 25.000 assistents de 200 països del 2 al 13 de desembre i conviurà amb la programació d’esdeveniments ja programats per a aquest mes per Ifema. Respecte a l’organització, el president d’Ifema ha detallat que l’aspecte de l’espai està «tot definit» i que ara es treballa a «contrarellotge» ja que l’organització vol la instal·lació estigui pràcticament llesta per al 25 de novembre.

Treballs a contrarellotge

Aquest requeriment també acceptat, segons ha assenyalat, suposa començar el muntatge el dia 17 de novembre per tenir-ho tot avançat el dia 27 (10 dies) i culminar els últims detalls per a l’inici de la cimera. «Es tracta de fer en 18 dies el que es fa en 18 mesos», ha recalcat González Soler. «Ho aconseguirem perquè Ifema té un equip tècnic i humà molt bo, que està amb il·lusió i ganes d’aconseguir aquest repte d’acollir aquesta Cimera Mundial a Madrid, que serà un èxit per al país», ha assegurat.

També ha destacat l’«estreta relació, fluida i contínua» que mantenenl’ONU, el Govern central, la Comunitat de Madrid, l’Ajuntament de la capital i Ifema per organitzar el COP25. «Sortirà bé perquè hi ha molta gent treballant amb il·lusió».

En un comunicat, Ifema ha assenyalat que està treballant «a ple rendiment» per oferir les millors condicions adaptades als estrictes requeriments del projecte. Així, ha destacat que al repte organitzatiu se suma «una important repercussió en la dinamització de tots els sectors de la ciutat amfitrió, així com en l’impacte internacional a nivell de la imatge de Madrid i d’Espanya.

Abonament transport gratis

La Comunitat de Madrid estudia un abonament transport gratuït per alsmembres de les delegacions i mecanismesd’atenció sanitària per als assistents. Es planteja reforçar les línies de Metro per incrementar les freqüències tant a Ifema com a l’aeroport així com contactar amb associacions del sector hoteler per garantir la cobertura de places.

Notícies relacionades

Per a l’organització d’aquest esdeveniment internacional, la Comunitat s’ha posat a treballar de la mà del Govern central. Així, la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, ja ha contactat amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera. S’ha posat en marxa la consellera de Medi Ambient, Paloma Martín, que ha mantingut ja una trobada al Ministeri, al qual també van assistir representants de l’Ajuntament de Madrid.

Segons han confirmat fonts del Govern regional a Europa Press, l’àrea que dirigeix Paloma Martín proposa posar a disposició la xarxa de voluntariat de la Comunitat i que l’Agència de Seguretat i Emergències Madrid 112 estigui coordinada a tota hora amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat durant la Cimera.