NEPOTISME MUNICIPAL

L'alcaldessa de Móstoles demana la suspensió cautelar de militància del PSOE

Noeli Posse es va negar a renunciar al càrrec, com sol·licitaven els socialistes

L'alcaldessa de Móstoles demana la suspensió cautelar de militància del PSOE
Es llegeix en minuts
EFE

L’alcaldessa de la localitat madrilenya de Móstoles, la socialista Noelia Posse, ha demanat la suspensió cautelar de militància «per poder defensar-se i no danyar més el partit» pels nomenaments de càrrecs de confiança posats en dubte en les últimes setmanes. Així ho han comunicat als mitjans fonts del PSOE-M, que han informat aquest dimarts que Posse ha fet aquesta sol·licitud en una carta remesa a l’Executiva regional del partit en la qual, a més, «demana disculpes pel possible mal ocasionat».

Per la seva banda, fonts de l’Ajuntament de Móstoles han concretat a Efe que Posse ha demanat aquest matí directament a l’Executiva federal del PSOE la suspensió temporal de militància «per no perjudicar el partit i poder defensar-se de les acusacions falses abocades contra ella». Aquestes mateixes fonts han recalcat que Posse «continuarà exercint les seves funcions com a alcaldessa». L’Executiva regional del PSOE-M ha abordat aquest assumpte en la reunió ordinària mantinguda aquesta tarda, malgrat que no figurava en l’ordre del dia, tal com han indicat fonts del partit.

El secretari general del PSOE-M, José Manuel Franco, ha admès aquest dimecres que ha mantingut diverses converses amb Posse i que li ha demanat que dimiteixi del seu càrrec de regidora, a la qual cosa ella es nega.

L’Executiva del PSOE decidirà 

En la reunió, l’Executiva regional del PSOE-M ha decidit portar la petició de suspensió cautelar de militància de l’alcaldessa a l’Executiva federal del PSOE, que «és l’únic òrgan competent per resoldre aquestes qüestions». 

Posse es reafirmava aquest dilluns en la seva actitud de no dimitir malgrat quedar-se en minoria, amb els seus 10 edils més els dos de Podem, després que Més Madrid Guanyar Móstoles hagi abandonat el govern municipal.

Notícies relacionades

Unides Podem i Més Madrid han sol·licitat al PSOE que exigeixi la dimissió de la regidora per la col·locació de coneguts al consistori, ja que es tracta d’una qüestió «lamentable» i «decebedora».

El portaveu socialista en l’Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, també ha expressat que li sembla «malament» l’actitud que ha tingut Posse i ha indicat que espera que el PSOE prengui les mesures que consideri «oportunes».