crisi pels nomenaments

Més Madrid surt del Govern de Móstoles i deixa Noelia Posse en minoria

La reacció del partit d'Errejón es produeix després de qüestionar-se el vuitè nomenament d'un càrrec de confiança

Un jutge demana investigar la primera edil per fals testimoni en una causa per prevaricació

noelia-posse

noelia-posse

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Més Madrid Guanyar Móstoles, soci de Govern de l’alcaldessa d’aquesta localitat madrilenya, Noelia Posse (PSOE), ha decidit deixar el Govern, per la qual cosa la regidora socialista es queda en minoria –amb els seus 10 edils i els dos de Podem–, després de la retirada del recolzament dels dos edils del partit d’Íñigo Errejón.

El líder de la formació, Gabriel Ortega, ha confirmat a Efe que l’assemblea d’inscrits celebrada divendres passat va decidir «per unanimitat» deixar el Govern municipal després de «la crisi institucional» derivada dels polèmics nomenaments de familiars i amics realitzats per la regidora socialista les últimes setmanes. D’aquesta manera, els dos regidors de Més Madrid Guanyar Móstoles, el mateix Ortega, que és regidor de Cultura i Polítiques Mediambientals i forma part de la Junta de Govern municipal, i Susana García Millán, portaveu del grup, presentaran aquest matí la seva carta de renúncia a continuar formant part de l’Executiu.

La seva sortida del govern municipal deixa l’alcaldessa socialista en minoria i posa també l’atenció en l’actitud que adoptin els dos regidors de Podem que governen amb Posse. La ruptura dels dos edils de la formació d’Errejón es produeix després que Ortega sol·licités la setmana passada en diverses ocasions la dimissió de l’alcaldessa, l’última després que es posés en dubte el nomenament d’un nou càrrec de confiança: la coordinadora d’Urbanisme, Carmen Rosas Camacho, que va ser nomenada al setembre.

Posse s’ha reafirmat en la seva actitud de no dimitir. «La regidora ha demostrat que no té la més mínima noció d’ètica política, tenir absència de conviccions i una profunda irresponsabilitat», han assenyalat fonts municipals.

«Afartament absolut»

«Se’ns van esgotant les paraules davant d’aquesta successió de decisions més que qüestionables. S’ha instal·lat a la nostra ciutat un afartament absolut davant d’aquesta situació, i cal donar-hi solucions polítiques», va assenyalar Ortega, que des de principis de setmana demanava obertament la dimissió de Posse.

El dirigent, que va liderar la candidatura de Més Madrid en les últimes eleccions municipals, considera que és «una irresponsabilitat» que no s’hagin donat ja «solucions polítiques» a aquest assumpte, després que dimarts es convoqués per al pròxim dia 21 un ple extraordinari per a la reprovació de l’alcaldessa.

Aquesta reacció es produeix després de qüestionar-se el vuitè nomenament d’un càrrec de confiança en els últims dies i després que l’alcaldessa de Móstoles ja s’hagi vist obligada a revocar el nomenament de la seva germana i que renunciessin al seu lloc el seu oncle i una amiga de la infància, entre d’altres. 

Moviment judicial

Notícies relacionades

El jutge Pablo Ruz, al capdavant del Jutjat d’Instrucció número 4 de Móstoles, ha remès al deganat la declaració com a testimoni de Posse en una causa per delictes de prevaricació i malversació perquè s’investigui si va cometre un delicte de fals testimoni.

Després d’apreciar l’instructor que va poder incórrer en aquest delicte, ha procedit a deduir testimoni contra l’alcaldessa d’aquesta localitat madrileny, qüestionada en les últimes setmanes per diversos nomenaments a dit de persones del seu entorn familiar. D’aquesta manera, el cas recaurà ara sobre un jutjat i haurà de decidir si investiga el remès pel jutge d’instrucció, segons les mateixes fonts.