POLÍTICA FISCAL

Ayuso no vol "guerres" amb altres autonomies però recalca que Madrid continuarà abaixant impostos

La presidenta de la Comunitat espera que se segueixi "aquest camí" en altres llocs com ja ha passat a Andalusia

Insisteix que ella "no era ningú" per poder intervenir davant d'Avalmadrid a fi d'obtenir un préstec per al seu pare

zentauroepp49290807 madrid 01 08 2019  politica  isabel diaz ayuso  partido popu190801141855

zentauroepp49290807 madrid 01 08 2019 politica isabel diaz ayuso partido popu190801141855 / JOSE LUIS ROCA

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz AyusoIsabel Díaz Ayuso, ha assegurat que "no entrarà en guerres" amb altres autonomies sobre política fiscal però ha remarcat que la regió continua abaixant els impostos i espera que se segueixi "aquest camí" en altres llocs com ja ha avançat Andalusia.

En declaracions a Telecinco, recollides per Europa Press, ha emfatitzat que fa 16 anys de manera ininterrompuda que Madrid abaixa impostos i que per això l’any passat va aconseguir atreure el 85% de la inversió estrangera del país.

Sobre això, la presidenta regional ha afirmat que hi ha "marge" per continuar abaixant-los abans d’emfatitzar que el seu desig no és obrir "conflictes" amb altres comunitats autònomes, sinó contribuir al desenvolupament d’Espanya des de les autonomies.

Preguntada sobre si Madrid era un ‘paradís fiscal’,Ayuso ha apuntat que la regió és un "paradís" en diversos aspectes i no creu que això sigui "negatiu". En aquesta línia, ha indicat que la política de baixos impostos crea economia i ocupació i pensa que altres comunitats haurien d’anar en aquesta línia, com ja ha manifestat Andalusia. També és de l’opinió que la "sana competència" entre regions, sense "disputes", és una cosa positiva per a Madrid.

Reclamació al Govern

Qüestionada sobre els 1.200 milions d’euros que ha reclamat Madrid al Govern central en concepte de finançament i com afectaria els ingressos abaixar més els impostos, Ayuso ha explicat que una cosa és que el Govern hagi de donar els diners a què està compromès i una altra és que això ho hagin de pagar els ciutadans.

Per tant, Ayuso ha defensat que els madrilenys veuran que quan s’abaixin els impostos, engrossiran una altra vegada les arques públiques i ajudarà que la "caixa comuna sigui més gran". "No podem repercutir a la butxaca dels madrilenys les polítiques del Govern central", ha apuntat.

També ha defensat que ella té el compromís de "combatre el masclisme, no els homes" i que "l’important és erradicar qualsevol tipus de violència, també la que s’exerceix contra les dones."

Sobre la coalició Espanya Suma,a la presidenta de la Comunitat de Madrid li agradaria que es pogués estendre en certs llocs perquè a certes regions hi ha "problemes amb els nacionalismes".

Sense capacitat per intervenir

La presidenta madrilenya ha tornat a negar que existís o pressionés perquè Avalmadrid donés un préstec una empresa participada pel seu pare el 2011 i ha remarcat que llavors "no era ningú". En aquest sentit, ha demanat que se la jutgi pel seu "patrimoni" abans i després d’entrar en política –"escasset", segons ha dit– i ha defensat que mai ha intervingut per beneficiar ningú del seu entorn.

Ayuso ha assegurat que les informacions sobre el préstec a una empresa del seu pare, que mai es va retornar, només busquen fer-li mal 10 anys després que la seva família "s’arruïnés". "Jo no era ningú", ha insistit abans de recordar que llavors no tenia cap càrrec i que temps després va entrar com a diputada en l’Assemblea de Madrid perquè "va córrer la llista".

Els seus contactes amb Avalmadrid, una empresa independent on la Comunitat de Madrid té una participació del 31,07%, es van limitar a preguntar "amb quina persona es podia parlar perquè al seu torn, si es donaven les garanties, aquesta empresa podia ser o no avalada".

Sobre l’IBI del local pertanyent a aquesta societat ha assenyalat que l’empresa no li pertany perquè ja es va subhastar i que la va heretar quan no tenia activitat. 

Respecte alsatacs masclistes contra la seva vestimenta ha remarcat que les reaccions en contra han sigut "unànimes" i que l’important és combatre "el masclisme, i no els homes". Ayuso ha rebutjat els "etiquetatges de l’esquerra" que pretenen "col·lectivitzar" amb un llenguatge "totalitari". 

El millor Govern d’Espanya

Ayuso ha assegurat que té "el millor govern d’Espanya", ha negat problemes per definir els seus integrants, i ha promès que "s’hi deixarà la pell" perquè l’Executiu autonòmic en coalició sigui "un únic equip".

La flamant presidenta ha afirmat que la relació amb el vicepresident regional i líder de Cs a Madrid, Ignacio Aguado, és "bona" i que no hi ha hagut cap problema amb l’elecció dels nous consellers de la Comunitat de Madrid, al remarcar, per exemple, que tots els designats per la formació taronja li semblen "oportuns".

Notícies relacionades

També ha detallat que està centrada a posar en marxa les 155 mesures pactades amb Ciutadans per a l’acció de Govern, ja que està convençuda que els seus efectes seran "bons" per a tots els madrilenys.

Finalment, ha remarcat que complirà "el pactat" amb Vox, amb referència al seu document per recolzar la seva investidura, perquè té un "compromís" també amb els seus votants, ja que el recolzament dels 12 diputats d’aquesta formació li van permetre arribar a la Reial Casa de Correus.