DECLARACIÓ D'INTENCIONS

Lasquetty reclama un finançament que no recolzi els que "volen destruir Espanya"

El conseller madrileny d'Hisenda denuncia que el Govern central deu a la Comunitat 1.237 milions d'euros d'aquest any

49505768 601

49505768 601

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conseller d’Hisenda i Funció Pública de la Comunitat de Madrid, Javier Fernández-Lasquetty, ha reclamat que el finançament ordinari "hauria d’estar arribant" a Madrid i a la resta de comunitats autònomes, però ha assegurat que això no serà "de la mà dels quevolen destruir Espanya".

Segons ha assenyalat el conseller en una entrevista realitzada a esRadio i recollida per Europa Press, han enviat una carta al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, perquè no deixen de demanar que es distribueixin aquestes quantitats que encara falten.

Davant de les queixes del Govern català pels retards  en el finançament, Lasquetty ha assenyalat que el que està passant es deu al fet que el govern està en funcions i amb els pressupostos prorrogats i que els que "reneguen" d’Espanya són els que es queixen ara que "no funciona amb prou agilitat".

"Els mateixos independentistes que reneguen dels tribunals, estan ara recorrent perquè els donin els seus diners", ha apuntat. En el cas de la Comunitat de Madrid, el conseller ha afirmat que "no estan arribant" una part dels fons de finançament ordinari i que a Madrid li falten encara 1.237 milions d’euros d’aquest any. A més, ha assenyalat que els catalans són "els últims que es poden queixar" ja que gràcies a ells "Sánchez és a la Moncloa".

Baixada d’impostos

D’altra banda, i en relació amb la baixada d’impostos a la regió, Lasquetty ha indicat que si a altres comunitats, que han acusat Madrid de realitzar 'dúmping fiscal’,els sembla "malament o inconvenient", que abaixin ells també els impostos. "Estem parlant dels que respecten la llibertat i la propietat i dels que no", ha apuntat, a la qual cosa ha afegit que a Madrid es respecta "la llibertat econòmica, política i de pensament" perquè les persones prenguin les decisions sobre els seus diners "que han guanyat amb la suor del seu front".

Així mateix, ha defensat que la política d’impostos baixos és "rigorosa, seriosa i equilibrada", que "no es gasta més del que s’ingressa" i que produeix un efecte "moltíssim millor" que la política del PSOE que "tendeix a treure els diners de la butxaca a la gent". "Creiem que la Comunitat de Madrid té unes condicions molt bones i volem que millorin per continuar atraient inversions, empreses i talent humà", ha postil·lat el conseller.

Quant a la relació amb Vox, Fernández Lasquetty ha remarcat que estan en un govern de coalició de Cs, que ha comptat amb el "recolzament exterior" de Vox per a la investidura, i que hauran de demanar-ho també per tirar endavant lleis i els pressupostos, ja que és un partit "que està a l’Assemblea".

"En el recolzament parlamentari que ha prestat Vox a la investidura ha sigut necessari parlar, dialogar i negociar, que és el que hem fet, i que ha permès aquesta investidura assumint una sèrie de punts que, d’altra banda, eren perfectament compatibles amb el nostre ideari i programa electoral", ha postil·lat.

Bon començament

Així mateix, ha cridat a veure en un futur com són les negociacions "sense avançar esdeveniments", tot i que assegura que ha sigut un "bon pas i una bona manera de començar", tot i que ha destacat que "no ha sigut fàcil però sí possible". En aquest punt, ha al·ludit al Govern nacional i l’ha qualificat d’"espectacle lamentable". "És una trafica absolutament descarada de llocs i de butaques", ha apuntat.

Notícies relacionades

Finalment, el conseller d’Hisenda ha al·ludit a la seva anterior responsabilitat al capdavant del gabinet del líder nacional, Pablo Casado, i ha afirmat que no seria possible que portés les dues funcions alhora. Així, ha indicat que seguirà en contacte amb ell i ajudant-lo perquè el seu projecte és "il·lusionant i motivador" per als que creuen "en Espanya i la llibertat com a valor principal de l’actuació política".