HOMICIDI MASCLISTA

A la presó l'assassí de la cirurgiana després de reconèixer el crim davant del jutge

El jutjat que li ha pres declaració s'ha inhibit a favor del Jutjat de Violència sobre la Dona

zentauroepp49457805 graf6782  madrid  16 08 2019   fachada de la vivienda ubicad190816111951

zentauroepp49457805 graf6782 madrid 16 08 2019 fachada de la vivienda ubicad190816111951 / Chema Moya

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Jutjat de Violència número 7 de Madrid, en funció de guàrdia de detinguts, ha ordenat avui la presó provisional comunicada i sense fiança de l’autor confés de l’assassinat de la seva parella sentimental al barri madrileny de Tetuán, han informat fonts jurídiques.

Tomás J. R. ha reconegut els fets en la seva declaració davant del jutge, que l’investiga per la presumpta comissió d’un delicte d’assassinat. El jutjat que li ha pres declaració s’ha inhibit a favor del Jutjat de Violència sobre la Dona número 1, que serà l’encarregat de completar la instrucció d’aquest cas.

Igual com davant del jutge, l’acusat va reconèixer el crim davant dels agents que el van detenir aquest dilluns al districte de Carabanchel, segons van indicar a Europa Press fonts policials. Per mirar d’impedir la seva identificació, havia canviat la seva fisonomia, al tallar-se els cabells i afaitar-se la barba. tallar-se els cabells i afaitar-se la barba

Va ser identificat al número 40 del carrer de Marcelino Camacho, al districte de Carabanchel, en plena via pública. En el moment de la detenció després de ser identificat per part d’agents d’una patrulla Zeta, l’home va presentar una actitud “molt tranquil·la” i “no semblava ser conscient del que passava”.

Per la seva banda, la Direcció Superior de Policia de Madrid ha explicat en un comunicat que un ciutadà va alertar a través del 091 que creia haver reconegut el presumpte homicida a la via pública.

Canvi d’aspecte

A la zona es va desplaçar una patrulla dels Grups d’Atenció al Ciutadà (GAC) després de recórrer els voltants i va detectar la seva presència malgrat haver canviat el seu aspecte. Els investigadors van determinar la presumpta participació de l’arrestat en el crim de divendres passatal cap de poc temps d’haver sigut comès.

Durant els dies posteriors els agents van intentar localitzar el presumpte autor per tota la ciutat de Madrid i en diferents punts del territori nacional. Les tasques d’identificació i recerca van ser constants des que es va tenir coneixement de la seva presumpta implicació en aquest homicidi.

La Policia Nacional va rebre dilluns prèviament un avís que el presumpte homicida podia ser a Talavera de la Reina, per això agents es van desplaçar a aquest municipi, amb resultat infructuós. Posteriorment, l’home, de 43 anys i que era laparella sentimentalde la dona assassinada, va ser detingut en aquest carrer del barri de Vistalegre.

Elcadàverde María Pilar va ser trobat a les 00.20 hores de divendres a casa de la víctima, que vivia amb el seu fill de 8 anys (aquests dies era amb el seu pare de vacances) en una segona planta d’un edifici de vivendes del número 11 del carrer de Tenerife. El cos estava lligat i tenia evidents signes de violència, amb contusions al cap i lesions d’arma blanca.

Confessió a un amic

Va ser un amic del presumpte assassí qui va avisar la Policia després que aquest li confessés el crim, li fes arribar unes fotografies del cadàver i li demanés ajuda per ocultar el cadàver.

La víctima figurava en el Sistema de Seguiment Integral en els casos deViolència de Gènere(Sistema VioGén) arran d’una agressió que va patir el novembre del 2018, segons van indicar a Europa Press fonts policials. Arran d’aquests fets l’any passat va ser detingut l’agressor, però la dona no va voler declarar davant dels agents,ni denunciar els fets, ni sol·licitar una ordre de protecció.

Així, les indagacions tenien oberta la hipòtesi que el crim podria tenir relació amb un nou cas de violència de gènere i per això buscaven la seva parella com a principal sospitós. El Govern d’Espanya ja ha confirmat que es tracta d’un crim masclista, per la qual cosa s’eleva a 39 el nombre de dones assassinadesper violència de gènere des que va començar el 2019. Des del 2003 es comptabilitzen 1.014 dones assassinades.

Denúncia de la seva exdona

A més, el dia en què es va trobar el cadàver, l’exdona del detingut el vadenunciar per amenaces a la Comissaria de la Policia Nacional d’Alacant, provincial on viu, per la qual cosa la Policia li va atorgar immediatament protecció extrema.

Notícies relacionades

María Pilar, natural de la localitat de Palència de Paredes de Nava, treballava al Departament deCirurgia generali d’Aparell Digestiu de l’Hospital de la Princesa de Madrid, i era col·laboradora clínica forense a laFacultat de Medicinade la Universitat Autònoma de Madrid.