més VIOLÈNCIA MASCLISTA

Trobada una dona morta amb cops al cap i ferides d'arma blanca al seu domicili de Madrid

La víctima figurava al Sistema de Seguiment Integral dels casos de Violència de Gènere arran d'una agressió que va patir fa nou mesos

zentauroepp49457805 graf6782  madrid  16 08 2019   fachada de la vivienda ubicad190816111951

zentauroepp49457805 graf6782 madrid 16 08 2019 fachada de la vivienda ubicad190816111951 / Chema Moya

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les forces de seguretat busquen un home com a presumpte autor de la mort de la seva parella, María Pilar C. P., de 49 anys, a la qual va colpejar i va apunyalar en una vivenda del barri madrileny de Tetuán abans d’avisar un amic perquè l’ajudés a desfer-se del cadàver.

Va ser a les 00.20 hores quan l’amic del presumpte autor va alertar la Policia de l’assassinat i va facilitar als agents la direcció de la vivenda on vivia la víctima, que tenia un fill menor d’edat però que no es trobava a la casa. 

A més, segons han indicat a Efe fonts de la investigació, l’amic va arribar a facilitar a la Policia diverses fotografies que li havia enviat el seu col·lega, en les quals es veia el cos aparentment sense vida d’una dona.

Els agents van consultar la base VioGen, el sistema de seguiment integral dels casos de violència masclista en el qual es valora el risc de les dones, i van comprovar que apareixien els noms de les dues persones que citava el testimoni: l’home com a “agressor” i el de María Pilar com a víctima. La víctima era cirurgiana i la seva exparella, anestesista d’un hospital de Madrid, segons el diari ‘El País’.

Baralla al carrer

Eren al sistema des de novembre de l’any passat, quan una patrulla policial va observar al carrer com un home colpejava una dona. Els agents van intervenir i van detenir l’agressor, que va resultar ser la seva parella, però ella no va voler interposar denúncia ni demanar l’ordre de protecció. Tot i així, va ser arrestat.

Després de l’avís de l’amic i la comprovació al sistema VioGen, els agents van trucar al telèfon mòbil de María Pilar i aquesta no va respondre, i es va avisar la comissaria de la Policia Nacional del barri de Tetúan.

Els agents es van desplaçar a la vivenda del carrer Tenerife indicat per l’amic del presumpte assassí i, després de fer caure la porta, es van trobar el cadàver de la dona amb contusions al cap i ferides d’arma blanca. Al lloc es van personar agents de Seguretat Ciutadana, de la brigada de policia científica i del grup d’homicidis.

39 assassinades el 2019

Aquesta mateixa tarda, el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha instat una vegada més a acabar amb “el masclisme criminal que mata les dones” després que la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere hagi confirmat que l’assassinat de María Pilar és un altre cas més de violència masclista.

“Es confirma que l’assassinat de María Pilar ha sigut un crim masclista. #BastaYa. S’ha d’acabar amb aquest masclisme criminal que assassina les dones. Tot el meu afecte per a la seva família i amics. Us volem lliures, segures i vives. No ens aturarem. #NiUnaMenos”, ha escrit el cap de l’Executiu en el seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

Amb María Pilar ja són 39 les dones assassinades per la violència de gènere des de començament d’any, 1.014 des del 2003.

La víctima tenia un fill menor d’edat, amb la qual cosa el nombre d’orfes de la violència de gènere ascendeix a 28 des de gener fins avui; a més, tres nens més han sigut assassinats per les parelles o exparelles de les seves mares.