Injeccions amb molt aire

L'auxiliar acusada d'assassinar dues àvies a l'Hospital d'Alcalá: «Mai seria capaç»

El jutge reclama 40 anys de presó i el pagament d'una indemnització de 92.000 euros als familiars de les víctimes

audienciaprovincialmadrid

audienciaprovincialmadrid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Beatriz López Doncel, l’auxiliar d’infermeria acusadad’assassinar dues pacients ingressades a l’Hospital Príncep d’Astúries d’Alcalá de Henares, ha defensat en el judici la seva innocència i ha afirmat entre llàgrimes que "no seria capaç de treure-li la vida a ningú", recalcant que es "va deixar la pell" a l’hospital cuidant les persones i criticant que se l’acusi d’una cosa "horrible" sense tenir cap prova davant del jurat popular que la jutja a l’Audiència Provincial de Madrid.

"Fa un any que estic patint tancada en una presó sense proves i se’m continua dient assassina i per què", ha lamentant la processada entre sanglots en la seva declaració durant la primera sessió de la vista oral, en la qual ha recriminat que se li hagi destrossat la vida després d’estar dotze anys treballant en aquest hospital madrileny.

L’encausada ha remarcat que ha patit per morts de pacients "però d’allà a decidir per llàstima o per pena provocar la mort", "no". "Per a això hi ha els familiars perquè jo no tinc cap pèrdua. No seria capaç de treure-li la vida a ningú", ha assenyalat recordant el que va patir quan va morir la seva àvia.

S’investiguen cinc morts més 

L’acusada, que presumptament va matar dues àvies el 2015 i 2017 injectant-los aire a les venes –tot i que segons les acusacions en va poder haver assassinat fins a cinc més– ha assegurat que ni formava part de la seva feina per la seva condició d’auxiliar manipular objectes punxants com xeringues, ni coneixia les víctimes o tenia "cap motiu" per matar-les.

Ha al·legat que en el cas de la primera mort, fins i tot va avisar la infermera i els metges que la pacient es trobava molt malalta, la qual cosa, segons la seva defensa, "és incompatible amb la idea que fos ella qui causés la mort". 

Processada per dos assassinats

Fa un any, el jutge d’instrucció número 4 d’Alcalá de Henares va processar l’auxiliar per dos delictes d’assassinat i un altre en grau de temptativa. Aquest últim no ha sigut contemplat per la Fiscalia.

També reclama que se li imposi la mesura de llibertat vigilada consistent en la prohibició d’exercir activitats com auxiliar de clínica a qualsevol hospital o centre mèdic, durant un període de deu anys. També demana que indemnitzi amb92.000 euros els familiars de les víctimes. 

Morts a l’hospital

Beatriz L.D., segons es desprèn de l’escrit d’acusació, treballava des del 2004 com a auxiliar de clínica l’hospital Príncep d’Astúries d’Alcalá de Henares "i les seves funcions eren la cura i atenció dels pacients ingressats a les habitacions assignades al control d’infermeria B de la planta 5a dedicada al servei de la medicina interna". 

Notícies relacionades

Així, el 29 de juliol del 2015 l’acusada va entrar en una habitació ocupada per una pacient de 92 anys a la qual seli donava l’alta l’endemà, "i amb ànim de causar la seva mort de forma immediata i aprofitant que en aquells moments no es trobava acompanyada de cap familiar", li va injectar amb una xeringa una gran quantitat d’aire en el sistema circulatori a través d’una via.  A conseqüència d’això la pacient va entrar en parada cardiorespiratòria i va morir poc després a causa d’una embòlia gasosa pulmonar massiva.

Dos anys més tard, en concret el 2 d’agost del 2017, la infermera va entrar a l’habitació d’una pacient de 86 anys a la qual va injectar amb una xeringa una gran quantitat d’aire a través d’una via que va provocar la seva mort al cap de poques hores. L’acusada es troba privada de llibertat des del 5 d’agost del 2017.