ESTAVA A PUNT DE REBRE L'ALTA

Presó per a una auxiliar d'infermeria per matar una pacient octogenària

zentauroepp39622329 hospital alcala henares170809235444

zentauroepp39622329 hospital alcala henares170809235444

2
Es llegeix en minuts

Una auxiliar d'infermeria de l'hospital públic Príncipe de Asturias, a Alcalá de Henares, ha sigut empresonada a la presó de dones d'Alcalá-meco acusada d'haver matat una pacient de 86 anys que estava a punt de rebre l'alta, presumptament injectant-li aire a les venes.

El succés va tenir lloc dijous de la setmana passada, tot i que la detenció de la treballadora, Beatriz L.D. de 37 anys, es va produir dissabte. El dilluns següent la magistrada titular del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Alcalá de Henares, en funcions de guàrdia, va decretar el seu ingrés en presó provisional comunicada.

L'auxiliar està acusada d'un delicte d'assassinat. Beatriz L.D. prestava servei a la planta de Medicina Interna de l'Hospital Príncipe de Asturias, on estava ingressada la pacient de 86 anys que va morir de forma sobtada malgrat que estava a punt de rebre l'alta. L'autòpsia va revelar aire a les venes, cosa que va portar els metges a sospitar d'un possible assassinat.

L'auxiliar havia tornat a incorporar-se al seu lloc de treball fa només tres mesos, després d'haver estat de baixa un any i mig per una lesió en un braç produïda per un accident laboral. Beatriz L. D. treballava a l'hospital des de fa més de deu anys i ocupava una plaça d'interina al centre des del 2014.

Prestava servei en un dels quatre controls de Medicina Interna amb què compta l'hospital a les plantes 4 i 5, dedicades en bona mesura a funcions de geriatria, a causa del perfil de l'especialitat i de la població que atenen.

Notícies relacionades

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha assegurat aquest dijous que es tracta d'un "cas aïllat" que "no pot ni generar alarma ni posar en dubte el magnífic sistema sanitari madrileny". La Policia investigava des de "fa uns mesos" la situació a l'Hospital Príncipe de Asturias d'Alcalá de Henares per la "sospita que pogués estar passant alguna cosa irregular", i va demanar a la Comunitat de Madrid que es mantingués "sigil·losa", ha explicat Cifuentes.

El 2014, el Tribunal Suprem va confirmar la pena de 127 anys de presó imposada a un zelador (Joan Vila Dilmé) de la residència geriàtrica La Caritat, a Olot (Garrotxa), per assassinar onze avis, a qui va subministrar àcid càustic, psicofàrmacs i altres substàncies per matar-los. El zelador va declarar en el judici que eren actes "compassius" i que només volia "ajudar a morir" els avis.