Immigració

Absolt el metge acusat de la mort de Samba Martine al CIE d'Aluche

La sentència considera que seria «injust» carregar la mort de la congolesa exclusivament a l'imputat

cie

cie

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un jutge del Jutjat Social número 21 de Madrid ha absolt el metge acusat de la mort de Samba Martine, una dona congolesa de 33 anys que va morir després de passar 38 dies internada al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) d’Aluche, segons la sentència. 

La sentència considera que seria “injust” carregar exclusivament a l’acusat de la mort de Samba Martine. “Les omissions d’altres persones i les deficiències burocràtiques també van tenir un pes molt rellevant en què la interna no rebés el tractament degut”, argumenta el jutge en la seva decisió judicial. 

Samba Martine va morir el 19 de desembre del 2011 per una infecció pulmonarmortal en persones malaltes de SIDA. Va arribar al CIE d’Aluche un 19 de novembre després de ser traslladada des del CETI de Melilla. 

Notícies relacionades

En la seva declaració, el metge va dir que no li constava que la dona fos portadora del VIH, i que els dies que la va atendre era només per “símptomes gripals”.

L’acusació particular i popular, que representen a la família de la víctima i a la plataforma Ferrocarril Clandestino, demanava dos anys de presó i sis d’inhabilitació per al metge.