Aldarulls al barri madrileny

Càrregues a Vallecas després de l'atac veïnal contra la furgoneta d'un presumpte assassí

Un home ha sigut ferit al cap i ha hagut de ser atès pels sanitaris

20190320 430079 vallecasmo 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Més de 20 antiavalots han carregat aquest dimecres contra els veïns del barri de Vallecas que es manifestaven contra el presumpte assassí d’un veí apunyalat diumenge passat després d’una discussió, i que van atacar la furgoneta d’un dels familiars d’aquest, trencant-ne els vidres i pintant amb esprai la paraula "assassins" en majúscules.

La policia havia fet un cordó al voltant de la furgoneta quan han començat a llançar objectes. Alguns veïns també han llançat objectes des de les seves cases. A més, han preguntat als antiavalots què faien amb les porres.

Mentre que aquest dimarts es van concentrar prop de 200 veïns, aquest dimecres, tal com ha assegurat la policia, n’hi havia més de 300, i uns 100 "als voltants". La concentració ha començat al carrer Esteban Carros, però els veïns s’han anat desplaçant per diversos carrers del barri clamant contra els "assassins".

Notícies relacionades

A més, un veí ha sigut ferit al cap i ha hagut de ser atès pels sanitaris,també presents. Els manifestants han reiterat que "no es tracta d’una qüestió de racisme" perquè "sempre" han conviscut "paios i gitanos".

Diversos veïns han assegurat que diumenge acudiran al Rastro, on, pel que sembla, té una parada un dels familiars del presumpte autor de les punyalades, per assegurar-se que "ningú li compra res". Han cridat consignes com "Fora del barri, no lluitis cada dia", "Sou molt valents quan hi ha poca gent" o "El pou unit mai serà vençut".