concentració al barri

Tensió a Vallecas després de la mort d'un home apunyalat en una baralla per un gos

Els familiars del presumpte assassí acusen el veïnat de racisme

Associacions es reuneixen amb la Junta Municipal per tractar els problemes de seguretat

samur-reyerta-vallecas

samur-reyerta-vallecas

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Veïns de Puente de Vallecas, que dilluns passat ja van protagonitzar una protesta espontània, han advertit de la realització de concentracions diàries si no se’n van del barri els "assassins" de l’home de 64 anys que va morir apunyalat aquest diumenge passat.  Així ho han manifestat alguns dels veïns que ja es van concentrar al barri d’El Pozo del Tío Raimundo, on van passar els fets, i es van acostar a la vivenda dels presumptes autors de l’apunyalament.

Les protestes es produeixen després que un home de nacionalitat espanyola, de 64 anys, morís diumenge passat com a conseqüència d’una ferida per arma blanca al coll i tres homes més resultessin ferits després d’una baralla "per un gos", segons han explicat fonts de la Policia Nacional.

Així, aquest dilluns a la tarda diversos veïns es van concentrar en una plaça del barri al crit d’"assassins" i amb consignes com "fora els assassins del barri", amb referència al presumpte autor de l’apunyalament i la seva família, d’ètnia gitana.  Més tard, agents de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) i de Policia Municipal van haver d’envoltar la vivenda del presumpte autor de l’apunyalament perquè els veïns van començar a concentrar-se i van arribar a provocar danys en furgonetes i cotxes aparcats al carrer davant la vivenda. 

La versió de la família implicada

D’altra banda, els familiars del presumpte assassí han assegurat aquest dimarts en declaracions a Telemadrid, que no hi tenen “res a veure” i que aquests fets es produeixen perquè els veïns són "racistes" i els odien. 

Així, els veïns van assegurar que tenen por de la família, davant la qual cosa ells es defensen dient que "és mentida" i que fa 40 anys que viuen en aquest barri. A més, han assenyalat que no pensen marxar de Vallecas i que només són "quatre" els que s’han manifestat davant casa seva. 

En aquest sentit, l’Associació Veïnal d’El Pozo ha assenyalat en un comunicat que el barri és "un exemple de cooperació i tolerància" i que no estan disposats a tolerar la violència.

Així, per tractar l’assumpte, diversos representants de l’associació i d’altres associacions veïnals del districte, juntament amb la Federació Regional d’Associacions Veïnals de Madrid (FRAVM), es reuniran aquest dimarts a la tarda amb la Junta Municipal i amb el seu regidor president, Paco Pérez. La trobada comptarà, a més, amb la presència de la Policia Nacional i Municipal per tractar els problemes de seguretat al districte

Instal·lació de càmeres a Vallecas

L’Ajuntament de Madrid està definint la ubicació de les càmeres de videovigilància de Vallecas per instal·lar-les "en breus mesos", ha contestat aquest dimarts el coordinador de Seguretat, Daniel Vázquez, en la comissió de Salut, Seguretat i Emergències. 

La regidora del PP Carmen Castell ha portat a la comissió la instal·lació de les càmeres quan ha passat "un any" des que la Delegació de Govern les autoritzés. Mentrestant, els veïns de barris de Puente de Vallecas, com els de Monte Igueldo i Puerto Rubio, "tenen por de sortir de casa". Estan "desesperats" per successos com el tiroteig a Peña Prieta, l’assassinat de l’home de 64 anys i una perillosa fugida registrada aquest dilluns. 

Notícies relacionades

"La desesperació els fa mobilitzar i demanar un consell extraordinari de seguretat. ¿A què esperen per instal·lar les càmeres?", ha preguntat Castell, que ha portat a la comissió les "baralles, tirotejos, apunyalaments, okupacions i narcopisos" que es donen a Vallecas, problemes que "no se solucionen passant-hi de puntetes, perquè això no és un joc de ballarines". 

Vázquez ha contestat que per l’alta complexitat tècnica del procés no es poden marcar temps concrets per afegir, tot seguit, que els successos que ha relatat l’edil són "puntuals". El coordinador ha recordat, a més, que l’Ajuntament no és l’únic responsable en la instal·lació de les càmeres, perquè en la seguretat ciutadana són "corresponsables amb la Direcció Superior". A això, hi ha afegit que les càmeres "són un element més de seguretat, però no el principal per prevenir fets delictius".