SEGONA VÍCTIMA

Mor el primer treballador de Metro reconegut amb malaltia per amiant

L'empleat, prejubilat, havia sol·licitat a l'empresa una indemnització de 400.000 euros per danys i perjudicis

metromadridestacion

metromadridestacion

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El primer treballador de Metro de Madrid amb malaltia professional reconeguda per exposició a fibres d’amiant ha mort aquesta nit a l’Hospital de Móstoles als 61 anys, segons han informat fonts sindicals. El finat va ser oficial de manteniment de trens durant diverses dècades. De fet, va treballar a la nau de motors del Pacífic, situada al carrer de Cavanilles, des de principis dels anys 80 fins a pràcticament l’actualitat.

Ara es trobava prejubilat per reconeixement de la malaltia professional per asbestosi i havia presentat una demanda per reclamar una indemnització a la companyia. En concret, exigia a Metro una indemnització de gairebé 400.000 euros per danys i perjudicis causats.

Notícies relacionades

Per quantificar la indemnització de la demanda es va recórrer al barem que s’utilitza en el cas dels accidents de trànsit, amb les seqüeles generades per la malaltia, la seva gravetat i el grau d’incapacitat causada arran de la malaltia. Després de no arribar a un acord en l’acte de conciliació, es va procedir a registrar la demanda.

El mort ja havia tingut un càncer de laringe, del qual es va recuperar, abans de patir aquesta afectació al pulmó. Es tracta del segon treballador afectat per la seva exposició a l’amiant que mor aquest any.segon treballador afectatque mor aquest any El 25 de maig passat moria un altre oficial de manteniment que es trobava de baixa laboral des de feia un any per asbestosi i havia sigut sotmès a dues operacions.