CARRERS DE MADRID

Un jutge avala el canvi de nom de Millán Astray, General Yagüe i General García Escámez

El jutjat considera que l'expedient administratiu no està viciat en la motivació

calle-millan-astray-madrid

calle-millan-astray-madrid

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Jutjat del Contenciós Administratiu número 14 de Madrid ha decidit contra l’Hermandad Nacional deAntiguos Caballeros Legionarios i ha donat la raó al’Ajuntament de Madrid en el canvi de noms dels carrers de Millán Astray, General Yagüe i General García Escámez.

En una sentència amb data del 15 de juny passat, firmada pel magistrat Alfonso Villlagómez Cebrían, el jutjat atén els plantejaments de l’Ajuntament, que va emmarcar el canvi de noms en la llei de memòria històrica i en l’ordenança reguladora de la denominació i la retolació d’espais urbans.

Notícies relacionades

Els recurrents adduïen una "indeguda aplicació de la llei de memòria històrica". La sentència destaca que "hi ha dades prou documentades en el procediment que involucren els generals retolats en els carrers amb la contesa i en la sustentació del règim polític sorgit de la guerra civil", com va ser "constatat pel Comissionat de la Memòria Històrica de l’Ajuntament de Madrid, la compatibilitat o capacitat dels quals per determinar el que sigui procedent en l’expedient administratiu sobre el canvi de nom dels carrers dedicats als generals Millán Astray, García Escámez i Yagüe".

El jutjat considera que l’expedient administratiu no està viciat en la motivació, amb propostes documentades de manera correcta pel Comissionat. "Els acords impugnats són ajustats a l’ordenació jurídica", recull el text. El jutjat condemna el demandant a la imposició de costos en un màxim de mil euros. Es pot presentar recurs d’apel·lació contra la resolució.