MEMÒRIA HISTÒRICA

Antics legionaris es feliciten per la restitució del carrer de Millán Astray

La via dedicada al fundador de la legió ja està disponible a Google Maps, mentre que l'organització titlla Manuela Carmena d'"insubmissa"

zentauroepp5754927 exit television programa 30 minuts    30     reportaje  memo170803101846

zentauroepp5754927 exit television programa 30 minuts 30 reportaje memo170803101846

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Plataforma Patriòtica Millán Astray, formada fonamentalment per antics legionaris, s’ha felicitat aquest dilluns per la restitució parcial al cercador de Google Maps delcarrer  del general Millán Astray, situat al madrileny districte de Latina. "En tot just dos dies hàbils, el gegant nord-americà ha preferit seguir la línia del’acatament  de les sentències judicials, i començar el procediment de restitució del carrer del fundador de la legió a la capital d’Espanya", han assenyalat en un comunicat.

El jutjat del contenciós administratiu número 7 de Madrid va obligar l’Ajuntament de Madrid a mantenir el nom del carrer General Millán Astraymantenir, que ja havia canviat pel de la Maestra Justa Freire al considerar que l’acord que va adoptar el consistori per modificar-lo partint de la llei de la memòria històrica és "disconforme" a dret"disconforme". El consistori ha recorregut la sentència.

Dualitat de noms

Ara a Google Maps es pot localitzar el carrer buscant-lo pelsdos noms. De fet, en el mateix pla apareix el nom de la mestra, però a les fotos ja consta el nom del general. Segons la plataforma, el cercador els ha aclarit que el canvi serà complet "ben aviat".

"Ara mateix, en qualsevol lloc del món, un veterà legionari pot buscar el seu carrer preferit i veure’l restituït, la qual cosa és una gran satisfacció per a aquest nombrós col·lectiu. El fet quel’alcaldessa insubmisa Manuela Carmena continuï sense voler reposar les plaques queda derrotat pel fet que el principal cercador de carrers del món hagi efectuat el canvi", han manifestat en un comunicat.

La plataforma patriòtica creu que a partir d’ara tant les institucions públiques com privades començaran a acatar el nom d’aquest carrer i al final l’Ajuntament de Madrid quedarà com una institució desobedient que no és capaç de respectarl’Estat de dret que és avui afortunadament Espanya".

Subvenció al film d’Amenábar

Notícies relacionades

D’altra banda, la plataforma ha anunciat que, en funció de la llei de transparència, demanarà a les institucions responsables "amb caràcter immediat" tota la documentació relativa a la subvenció pública de "gairebé un milió i mig d’euros" que, segons les seves dades, ha rebut el director de cinema Alejandro Amenábar per a la seva pel·lícula 'Mientras dure la guerra’, que tracta sobre el general Millán Astray.

"Farem una anàlisi detallada de tota la documentació, perquè una cosa és que difamin el nostre fundador, però una altra encara més greu seria que, a més de fer-ho amb fons públics, s’hagi produït qualsevol irregularitat", apunten abans d’advertir: "Ara mateix estan desnonant molts veterans legionaris de casa seva, i molts d’ells i les seves famílies cauen en estatsd’exclusió social perquè no hi ha un pla integral de suport a aquest sacrificat col·lectiu, mentre es finança una pel·lícula que insulta de nou el fundador de la legió", conclou la plataforma.