Anar al contingut

  REPERCUSSIONS DE LA CIMERA DE LA UE

  Un 62% de britànics recolzen la postura de Cameron

  Només el 19% d'enquestats per 'Mail on Sunday' creuen que l'autoexclusió és un error

  AGÈNCIES / Londres

  Una important majoria de ciutadans britànics, un 62%, recolzen la negativa del seu primer ministre, el conservador David Cameron, a reformar el Tractat de la Unió Europea a la cimera que els Vint-i-set van celebrar dijous i divendres a Brussel·les. Així ho revela un sondeig que aquest diumenge publica el diari Mail on Sunday.

  Segons l'enquesta, realitzada mitjançant internet a 1.200 ciutadans, només el 19% d'enquestats consideren que Cameron es va equivocar a l'autoexcloure's del pacte fiscal establert pels seus socis europeus.

  Un 66% demana un referèndum

  El sondeig no només evidencia la negativa dels britànics a implicar-se més en la UE, sinó que també reflecteix que un 66% de la població vol un referèndum sobre la participació del Regne Unit a la Unió Europea, com reclama l'ala euroescèptica del Partit Conservador. El mateix nombre d'enquestats opinen que Londres hauria de renegociar les seves relacions amb Brussel·les. Si es plantegés una consulta sobre abandonar la UE, un 48% de britànics hi votarien a favor, i un 33%, en contra.

  Sobre el futur de la UE, un 48% pensa que la crisi financera provocarà la desintegració de la Unió per un 29% que opina que la UE no es desintegrarà. Un 60% afirma que l'euro hauria de desaparèixer, davant el 19% que defensa el contrari.

  0 Comentaris
  cargando