REPERCUSSIONS DE LA CIMERA DE LA UE

Un 62% de britànics recolzen la postura de Cameron

Només el 19% d'enquestats per 'Mail on Sunday' creuen que l'autoexclusió és un error

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / Londres

Una important majoria deciutadans britànics, un 62%,recolzenla negativa del seu primer ministre, el conservadorDavid Cameron, a reformar elTractat de la Unió Europeaa la cimera que els Vint-i-set van celebrar dijous i divendres a Brussel·les. Així ho revela un sondeig que aquest diumenge publica el diariMail on Sunday.

Segons l'enquesta, realitzada mitjançant internet a 1.200 ciutadans, només el 19% d'enquestats consideren que Cameron es va equivocar a l'autoexcloure's delpacte fiscal establert pels seus socis europeus.

Un 66% demana un referèndum

Notícies relacionades

El sondeig no només evidencia la negativa dels britànics a implicar-se més en la UE, sinó que també reflecteix que un 66% de la població vol unreferèndumsobre la participació delRegne Unit a la Unió Europea, com reclama l'ala euroescèptica del Partit Conservador. El mateix nombre d'enquestats opinen que Londres hauria de renegociar les sevesrelacions amb Brussel·les. Si es plantegés una consulta sobre abandonar la UE, un 48% de britànics hi votarien a favor, i un 33%, en contra.

Sobre el futur de la UE, un 48% pensa que lacrisi financera provocarà la desintegració de la Unió per un 29% que opina que la UE no es desintegrarà. Un 60% afirma que l'eurohauria de desaparèixer, davant el 19% que defensa el contrari.