JOCS OLÍMPICS DE TÒQUIO

L’‘equip Pedri’ l’anima des del Barça Academy de Yokohoma

  • Cote Iglesias, director del planter japonès blaugrana, explica com es viu a Tòquio en les hores prèvies al començament dels Jocs

L’‘equip Pedri’ l’anima des del Barça Academy de Yokohoma

FCB

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cote Iglesias havia estat a la Barça Academy de la Xina durant cinc anys. El gener del 2020, amb la pandèmia, va tornar a Espanya. Pensava que era per 15 dies però al final ja no hi va tornar i a l’octubre va aterrar al Japó per fer-se càrrec de l’escola blaugrana a Yokohama. Una de les primeres coses que va fer va ser crear l’equip Pedri, per als més petits. Tot i que no el podran animar des de la grada, confia que tant la perla canària com els altres representants blaugrana tornin del Japó amb la medalla a la maleta.

«Em fastigueja molt no veure Pedri en directe, però cal ser ser responsables. No plorarem més i l’animarem des del sofà, esperant bons resultats per als esportistes espanyols i els 34 representants del Barça en aquests Jocs», explica. Com a docent considera que Pedri és una benedicció, el referent ideal per al planter. «Pedri és un exemple perfecte, molt humil malgrat haver aconseguit moltes coses en molt poc temps. Per això de seguida vam crear l’equip Pedri a l’acadèmia, que és el dels més petits i els parlem molt d’ell».

Driblar la Covid

El primer any, i malgrat les restriccions de la pandèmia, han tingut més de 200 futbolistes. «Està molt bé per ser una acadèmia nova i en un any de Covid. Al Japó es respecta molt el Barça i això ho facilita tot. Hem tingut la sort que no hem tancat en cap moment però sí que hi va haver moments en què el govern japonès va recomanar no entrenar a partir de les 8 del vespre. Hem escurçat una mica els horaris però no hem hagut de tancar en cap moment».

Notícies relacionades

Iglesias, que va celebrar el seu aniversari fa un mes amb una barbacoa amb companys de feina a Roppongi, apunta que tot i que la setmana passada es va tornar a declarar l’estat d’emergència la situació està bastant controlada. «La situació és una mica delicada, la gent torna a tenir una mica d’incertesa des que es va tornar a declarar l’estadi d’emergència, però la vida és molt semblant al que ja teníem. La gent a partir de les set o les vuit del vespre ja no sol fer plans, és bastant responsable. El que per a Tòquio són molts casos o riscos potser per altres països no ho siguin tant. Aquí amb la responsabilitat dels Jocs i tenint en compte que no hi haurà públic als estadis estan amb precaució o intentant disminuir els números de totes les formes que poden. Ho tenen tot molt preparat, pel que he pogut veure i el que m’ha explicat algun atleta».

Esperit olímpic

Com comenta el tècnic gallec, tot i que la mascareta no sigui obligatòria, la porta el 95% de la gent. «Estan acostumats a portar-la fins i tot quan tenen un refredat». Tot i que percep la promoció olímpica a Yokohama i Tòquio, reconeix que és una pena que el país no pugui viure l’experiència olímpica, tant als estadis com fora. Però confia que tot canviï quan la pilota comenci a rodar.