Pacte estratègic

La UE oferirà un salvavides milionari a Egipte per a la seva estabilitat

La UE oferirà un salvavides milionari a Egipte per a la seva estabilitat

ANDREA LÓPEZ-TOMÀS

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Després dels acords amb Tunísia i Mauritània, la UE mira ara cap a Egipte, un país clau en una regió tan inestable com és el Pròxim Orient, i a qui oferirà demà un acord d’associació "estratègica i global" amb uns 7.400 milions per assegurar l’estabilitat política i econòmica del país, garantir la seguretat i combatre la immigració il·legal per mitjà de suport al control fronterer.

Notícies relacionades

Al capdavant de la delegació hi haurà una altra vegada la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que viatjarà en companyia del primer ministre de Bèlgica i president de torn del Consell, Alexander de Croo, i els mandataris d’Itàlia i Grècia, Giorgia Meloni i Kyriakos Mitsotakis. Els quatre polítics europeus es reuniran al Caire amb el president Abdel Fattah Al-Sisi.

"La UE reconeix Egipte com un soci fiable, així com el paper geoestratègic únic i vital d’Egipte com a pilar de la seguretat, la moderació i la pau a la regió del Mediterrani, el Pròxim Orient i l’Àfrica", assenyala un esborrany. Es tracta de la segona visita al país que Von der Leyen ha fet des de novembre de 2023.