Mans brutes

Mans brutes

idoya noain

1
Es llegeix en minuts
Rafael Vilasanjuan
Rafael Vilasanjuan

Periodista

ver +

¿Tan poc apreciem els valors que ens ha proporcionat el període de prosperitat més gran per validar els diferents apòstols del caos que es van succeint? Als EUA, far de la democràcia liberal, la defensa de Donald Trump argumenta que un president té immunitat si necessita ordenar un cop d’Estat o fins i tot si mata un rival.

Mentre el Tribunal Suprem debat en comptes de jutjar l’expresident, la democràcia s’escorre en la demora dels terminis i el republicà aprofita la plataforma per anar guanyant adeptes, en comptes de posar en evidència la seva intenció d’alterar els resultats electorals i animar a l’assalt al capitoli després. Amb el missatge instal·lat que la democràcia és corrupció, les eleccions seran un referèndum a favor o contra Trump, exactament el que buscava perquè la política porqueria torni a la Casa Blanca.

No és un fenomen aïllat. Oxigenada, l’extrema dreta avança per mig món. Fixem-nos en Benjamin Netanyahu a Israel, líder del pitjor supremacisme d’aquest segle, amb una narrativa, salvant distàncies, molt semblant a la que utilitza Putin per sotmetre Ucraïna. El pitjor és que aquestes proclames excloents ja controlen el cor d’Europa. Més que les urnes, el que avui porta els dirigents al poder és crear una narrativa plena de mitjanes veritats, de calúmnies i d’insults, com a Espanya es produeix amb Manos Limpias, l’associació feixista que reconeix que interposa demandes, encara que sigui amb mentides.

Notícies relacionades

Xarxa d’espies

A Europa, l’últim escàndol ha arribat d’Alemanya, on al partit de l’extrema dreta AfD, que remena els racons de la informació porqueria, se li ha obert una bretxa per on ha començat a fer pudor. Entre els seus responsables s’està descobrint una xarxa d’espies que treballen per a Rússia i la Xina, tot un senyal de l’amenaça que ens se’ns acosta i del finançament que reben. L’únic consol és que això comenci a ser el començament del final, abans que aquests apòstols del caos, la majoria amb les mans brutes, alguns tacades de sang, ens tornin al pitjor dels passats.