Lituània culpa Putin de l’atac a l’ajudant de Navalni al país

Un desconegut va ruixar amb esprai irritant i va colpejar amb un martell Leonid Vólkov, mà dreta de l’opositor mort

Lituània culpa Putin de l’atac a l’ajudant de Navalni al país
1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

Lituània va culpar ahir Rússia de l’atac amb un martell contra l’opositor Leonid Vólkov, mà dreta en l’exili de l’opositor Aleksei Navalni, mort recentment en una remota colònia penitenciària russa de la regió de l’Àrtic. Fent servir un vocabulari inusual i desproveït de filigranes diplomàtiques, el president de la petita nació bàltica, Gitanes Nauseda, va pronunciar una lapidària frase de desafiament al seu homòleg del país veí: "Només li puc dir una cosa a Putin: ningú et té por aquí".

El cap de l’Estat lituà va informar que l’agressió que va patir Vólkov, un dels líders del Fons de Lluita contra la Corrupció (FBK), l’oenagé fundada per Navalni, havia sigut "clarament" planejada amb temps, i va vincular l’incident amb altres provocacions que tenen lloc de manera regular en territori del seu país, un Estat membre de l’OTAN i de la Unió Europea.

Agredit dimarts

Notícies relacionades

Vólkov va ser atacat dimarts passat per un desconegut davant el seu propi domicili, amb gas lacrimogen i un martell, segons van informar a les xarxes socials membres de l’oenagé FBK.

Kira Yarmish, portaveu de l’organització, va informar que un desconegut va trencar els vidres del seu vehicle, li va ruixar la cara amb un esprai irritant i va començar a colpejar-lo amb una maça que portava. La mateixa font va informar que l’activista es trobava a casa esperant l’arribada d’una ambulància.

Temes:

Lituània OTAN