Ofensiva d’Ucraïna. A la ciutat de Bélgorod

Cinc morts en l’atac a un centre comercial rus

Cinc morts en l’atac a un centre comercial rus

EFE

1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

La ciutat russa de Bélgorod, a mig centenar de quilòmetres de la frontera amb Ucraïna, va tornar ahir a patir un atac que es va saldar amb una xifra encara imprecisa de víctimes (almenys cinc, segons algunes fonts; almenys nou, segons d’altres), entre elles una nena d’un any, d’acord amb fonts russes.

L’agressió, de la qual Moscou va culpar Ucraïna, va arribar a un centre comercial i un recinte escolar, va afirmar el governador de la veïna regió russa de Kurk, Roman Starovoit, en un missatge a Telegram. "Hi ha moltes víctimes: morts i ferits", va comunicar Starovoit. El governador de Bélgorod, Viatxeslav Gladkov, també va informar de 17 ferits, dels quals sis podrien estar greus. Les autoritats ucraïneses no van respondre a aquestes acusacions.

Notícies relacionades

L’anterior bombardeig sobre Bélgorod, la ciutat russa més afectada pel conflicte entre els dos països, es remunta al desembre passat. Llavors Rússia també en va responsabilitzar Ucraïna i va xifrar en uns 25 els morts per l’atac sobre aquesta ciutat, Briansk i altres localitats del sud-oest.

Aquest atac es produeix després que les forces ucraïneses ataquessin dimecres un barco rus al mar Negre, a prop de Crimea. En paral·lel, una onada de míssils van ser llançats dijous a la matinada contra la regió de Kíiv, un atac que no va provocar víctimes, ja que els trets van ser interceptats.