Troballa

Un nen troba una moneda romana de 1.800 anys d’antiguitat mentre jugava a Bremen (Alemanya)

Un nen troba una moneda romana de 1.800 anys d’antiguitat mentre jugava a Bremen (Alemanya)

Carmen Jaspersen/dpa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un nen de 9 anys ha trobat accidentalment una moneda romana de 1.800 anys d’antiguitat mentre jugava durant una activitat extraescolar a Bremen, l’estat més petit d’Alemanya, segons ha informat el Departament Estatal d’Arqueologia.

Es tracta d’un rar denari romà de plata de l’època de l’emperador Marc Aureli –que va regnar entre el 161 i el 180 dC– que es va trobar l’estiu passat i que s’ha presentat públicament aquest divendres durant una roda de premsa amb el seu descobridor, el Bjarne.

L’arqueòloga de l’estat de Bremen, Uta Halle, ha reconegut que la troballa d’aquesta moneda a Bremen «és un fet especial» ja que només hi ha dues peces més comparables a la regió.

Objecte de comerç

A més, Halle ha destacat que la moneda s’ha trobat en una zona aliena a l’imperi romà, per la qual cosa sospita que aquesta va poder ser objecte de comerç, pertànyer a un mercenari romà o ser el record d’un viatger.

L’arqueòloga ha reiterat que es tracta d’una troballa poc freqüent, ja que no hi ha tants llocs on els nens puguin excavar.

Notícies relacionades

Ara bé, en els últims anys s’han registrat a Alemanya dos casos similars, a la Baixa Saxònia.

De moment, el futur de la moneda encara no s’ha discutit amb la família del nen, segons ha explicat Halle, que ha expressat el seu desig d’exposar la moneda al Museu Estatal d’Art i Història Cultural de Bremen.

Temes:

Alemanya