Comunicacions secretes

El cap de Wagner va oferir a Kíiv la ubicació de tropes russes, segons filtracions

  • Vídeo | El cap dels Wagner, envoltat de cadàvers: «¡On és la puta munició!»

  • Zelenski proposa en privat atacar territori rus i el seu oleoducte cap a Hongria

  • Últimes notícies de la guerra

El cap de Wagner va oferir a Kíiv la ubicació de tropes russes, segons filtracions
1
Es llegeix en minuts
EFE

El cap del grup Wagner, Ievgueni Prigojin, va oferir a Ucraïna informació sobre la ubicació de les tropes russes per poder atacar-les a canvi que els ucraïnesos retiressin els seus soldats dels voltants de la ciutat de Bakhmut, segons documents dels serveis d’intel·ligència nord-americans.

D’acord amb aquests documents, filtrats per la plataforma Discord i citats avui per ‘The Washington Post’, va ser a finals de gener quan Prigojin va comunicar aquesta oferta als seus contactes en la Direcció d’Intel·ligència Militar d’Ucraïna a causa de les nombroses baixes que estava patint el seu grup de mercenaris a l’assetjada ciutat ucraïnesa.

Segons aquesta filtració, no era la primera vegada que Prigojin mantenia «comunicacions secretes» amb la intel·ligència militar ucraïnesa durant la guerra.

Els documents filtrats no aclareixen quines posicions de les tropes russes va oferir revelar Prigojin, segons ‘The Washington Post’, que cita un funcionari ucraïnès, segons el qual no va ser la primera oferta d’aquest tipus i que, com en ocasions anteriors, va ser rebutjada per Ucraïna per temor de ser falsa i per la falta de confiança que genera el cap de Wagner.

El control de Bakhmut

Com destaca el diari, Prigojin havia promès prendre el control de la ciutat de Bakhmut abans del 9 de maig, quan se celebra a Rússia el Dia de la Victòria contra els nazis, però en els últims dies fins i tot ha amenaçat de retirar les seves forces de la ciutat.

Prigojin ha denunciat en diverses ocasions la falta d’armes i equipament del seu grup i divendres va acusar novament el Ministeri rus de Defensa de mentir en els seus comunicats de guerra.

Notícies relacionades

Aquell dia va denunciar que les tropes ucraïneses es van aproximar fins a 500 metres al nord-oest de Bakhmut a causa de la fugida de les tropes regulars russes que protegien aquest flanc.

Segons un dels documents revelats per ‘The Washington Post’, Prigojin estava al corrent de la caiguda de la moral entre les forces de Wagner i que fins i tot alguns combatents s’havien resistit a desplegar-se a Bakhmut per temor de patir més baixes.