Vídeo | El cap dels Wagner, envoltat de cadàvers: «¿On és la puta munició?»

  • ¿Què és el grup Wagner de Rússia i quin és el seu paper en la guerra a Ucraïna?

  • Les últimes notícies de la guerra, en directe

2
Es llegeix en minuts
EFE

El propietari del Grup Wagner, l’oligarca rus Ievgueni Prigojin, ha denunciat de nou aquest divendres l’escassetat de munició de què disposen els seus mercenaris i ha insultat el ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú, i el cap d’estat major de l’Exèrcit, Valeri Gueràssimov, per la situació al front a Ucraïna.

Prigojin apareix en un vídeo publicat en el compte del Grup Wagner a Telegram al costat dels cadàvers de diversos mercenaris, implicats en l’ofensiva militar russa en territori ucraïnès, que té el seu epicentre des de fa mesos a la ciutat de Bakhmut (est).

 

«Aquests són els membres del Grup Wagner que han mort avui. La sang encara és fresca. Escolteu-me, cabrons. Eren pares i fills d’algú. Aquesta escòria que no ens dona municions esmorzarà a l’infern», afirma el cap de Wagner, segons una transcripció facilitada pel portal Meduza.

 «Tenim una escassetat del 70% en munició. Xoigú, Gueràssimov, ¿on és la puta munició? Mireu-los, cabrons», afirma Prigojin en el vídeo, titulat ‘Pèrdues del Grup Wagner del 4 de maig de 2023’.

En aquesta línia, ha acusat Xoigú i Gueràssimov, als quals ha titllat de «criatures», d’«estar en clubs cars» mentre els seus fills «disfruten la vida, fent vídeos per a YouTube». «Creuen que són els amos de la vida i que tenen dret a desfer-se d’aquestes vides [dels membres del Grup Wagner]», ha denunciat.

 «Pensen que si tenen refugis és perquè hi tenen dret. Són càlculs elementals. Si se’ns donés la munició normal, hi hauria cinc vegades menys baixes. Es van presentar com a voluntaris i estan morint aquí perquè vostès s’engreixin als seus despatxos de caoba», ha reblat.

El mateix Prigojin, que ha protagonitzat nombroses tensions amb el Govern rus en el marc de l’ofensiva, va advertir recentment que podria retirar les seves forces de Bakhmut després de denunciar un elevat nombre de baixes pels combats i la falta de subministraments.

El cap de Wagner, les forces del qual han anat guanyant prominència des de l’inici de la invasió russa, va atribuir el gran nombre de baixes sofertes a la falta de munició per a l’artilleria. «Si no podem resoldre aquest dèficit de munició, haurem de retirar-nos o morir per no acabar fugint com rates al final», va concloure.

Notícies relacionades

La possible retirada dels mercenaris del Grup Wagner de la zona podria provocar un col·lapse del front rus a Bakhmut, cosa que tindrà un important impacte en tota la línia de combats a la regió, en un moment en què Ucraïna ha assegurat que està ultimant una contraofensiva.

La ciutat, situada a la província de Donetsk, fa mesos que està en disputa i, segons experts militars, la defensa ucraïnesa ha anat perdent terreny fins a atrinxerar-se en una petita porció a l’oest de la ciutat, després que les tropes russes i els mercenaris del Grup Wagner la prenguessin gairebé totalment.