Tensió a Israel

El principal sindicat israelià amenaça amb una vaga general per la reforma judicial de Netanyahu

Suspesos els enlairaments de l’aeroport internacional Ben-Gurion de Tel Aviv

ATEF SAFADI

1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs

El principal sindicat d’Israel ha amenaçat amb la crida a una vaga general si el primer ministre, Benjamin Netanyahu, no deté la controvertida reforma judicial prevista. Arnon Bar-David, president de la federació laboral Histadrut, que representa centenars de milers de treballadors, ha fet l’ultimàtum enmig de les protestes al carrer per la llei i la destitució del ministre de Defensa, Yoav Gallant, per qüestionar-la. Les protestes prenen cada vegada més forma i els mitjans de comunicació israelians ja informen que s’han suspès els enlairaments de l’aeroport internacional Ben-Gurion de Tel Aviv.

El president d’Israel, Isaac Herzog, ha instat el primer ministre, Benjamin Netanyahu, a «actuar amb responsabilitat i valentia» i a aturar «immediatament» el procés legislatiu de la polèmica reforma judicial que divideix el país.

Notícies relacionades

«Pel bé de la unitat del poble d’Israel, pel bé de la responsabilitat necessària, els demano que aturin el procés legislatiu immediatament», ha afirmar Herzog en un comunicat enmig de les protestes més grans de la seva història i a punt d’arribar a la vaga general.

Netanyahu va cessar diumenge a la nit el seu ministre de Defensa, Yoav Gallant, després que aquest demanés públicament frenar la reforma judicial, la primera veu crítica dins del Govern, fet que va desencadenar manifestacions massives i improvisades arreu del país, amb l’assistència de més de 600.000 persones, que s’espera que es repeteixin avui.