Estats Units

Més d’una vintena de morts pel pas d’un tornado per Mississipí

Les autoritats temen que la xifra de morts pugui augmentar, atesa la magnitud de la destrucció causada pel cicló

Més d’una vintena de morts pel pas d’un tornado per Mississipí

Highway Patrol /REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Almenys 23 persones han mort a l’estat nord-americà de Mississipí pel pas, a última hora de divendres, d’un tornado que va deixar un rastre de destrucció de 160 quilòmetres.

El comtat més afectat ha sigut el de Sharkey, on almenys set persones han perdut la vida, seguit del comtat de Carroll, on ha deixat tres morts. Dues persones han mort al comtat de Monroe i una altra al comtat de Humphreys, segons han informat els respectius departaments forenses a la cadena nord-americana ABC.

Notícies relacionades

No obstant, la xifra podria augmentar, atesa la magnitud de les operacions de recerca i rescat que s’estan produint als comtats de Sharkey i de Humphreys, com ha explicat l’Agència per a Gestió d’Emergències de l’estat.

De fet, la localitat de Rolling Fork, on viuen unes 2.500 persones, «ha quedat pràcticament devastada», segons el president de l’organització humanitària United Cajun Navy, Todd Terrell. També Silver City, una població d’uns 340 habitants, ha sigut escenari d’enormes danys, segons l’agent de la Patrulla de Carreteres Jose Watson. «Ara mateix diria que això em recorda al tornado de Joplin», ha afegit Terrell amb referència al tornado que el 2011 va costar la vida a 161 persones, «o pitjor».