En ple carrer d’Atenes

Uns encaputxats apallissen l’exministre grec Varoufakis

Al sortir d’un restaurant el van tirar a terra, li van donar cops de peu i cops de puny a la cara

Uns encaputxats apallissen l’exministre grec Varoufakis

EFE/Valda Kalnin

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’exministre de Finances de Grècia Yanis Varoufakis va ser agredit ahir a la nit per alguns encaputxats al barri atenès d’Exàrkhia, segons va informar la seva formació política d’esquerra.

Pel que sembla, un grup de persones va descobrir que el polític, de 61 anys, es trobava en un restaurant d’aquest barri, conegut pels seus moviments contestataris d’esquerra, i van començar a insultar-lo.

Quan Varoufakis va sortir al carrer, alguns encaputxats el van tirar a terra, li van donar cops de peu i cops de puny a la cara. L’exministre va ser atès en un hospital per una fractura al nas.

Varoufakis ha agraït aquesta matinada a Twitter la solidaritat que li van mostrar després de l’atac i va negar que els agressors fossin anarquistes o esquerrans. Més aviat, va sostenir, eren «esbirros» que l’havien acusat de trair Grècia durant la crisi de deute del 2015, quan era ministre de Finances al govern de Syriza.

Notícies relacionades

«No eren anarquistes, esquerrans, comunistes ni membres de cap moviment. Eren esbirros a sou (i ho semblava) els que matusserament van invocar la mentida que em vaig vendre a la troica. No deixarem que ens divideixin», va escriure Varoufakis a Twitter.

El seu partit, Mera25, va qualificar l’atac de «feixista». L’economista ara és diputat i la seva formació compta amb una intenció de vot del 3,5% a les enquestes.

Temes:

Grècia