Resposta a Putin

Borrell convoca els ministres d’Exteriors de la UE i estudiaran noves sancions

  • Identifica una «greu escalada» en les últimes accions de Putin i titlla les amenaces nuclears de «perill real»

Borrell convoca els ministres d’Exteriors de la UE i estudiaran noves sancions
1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Josep Borrell, alt representant de la diplomàcia de la Unió Europea, ha convocat per a aquest dimecres a la nit a Nova York una reunió informal d’emergència dels 27 ministres d’exteriors europeus en resposta a la «greu escalada» que representen les últimes accions de Vladímir Putin, que aquest dimecres ha anunciat la mobilització de 300.000 reservistes i ha realitzat amenaces nuclears i que realitzarà referèndums d’annexió en territoris d’Ucraïna.

Borrell ha acusat Putin de posar la comunitat internacional en «una situació inacceptable», ha afirmat que les amenaces nuclears representen «un perill real per a tothom» davant el qual la comunitat internacional «ha de reaccionar» i ha avançat que s’estudiaran possibles noves sancions per a Rússia.

Notícies relacionades

«Ja havíem dit que si realitzava aquest tipus de referèndum o si hi havia annexions arribarien sancions», va explicar Borrell en la roda de premsa en la qual va anunciar la convocatòria de la reunió, que buscarà «acordar una línia comuna, que implica suport complet per a la sobirania d’Ucraïna i la democràcia i treball continuat per aturar les hostilitats».

Els ministres d’Exteriors de la UE són a Nova York amb motiu de l’Assemblea General de les Nacions Unides, davant el debat plenari de la qual intervenia aquest dimecres a la tarda en un missatge pregravat el president ucraïnès, Volodímir Zelenski. En el marc de l’Assemblea es fa també aquest dijous una reunió del Consell de Seguretat dedicat a Ucraïna.