La invasió russa

L’estrany accident de Putin amb la seva limusina

El dirigent circulava amb el seu dispositiu habitual quan va patir un «atac», segons el canal rus General SVR Telegram

L’estrany accident de Putin amb la seva limusina

EFE / GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president rus, Vladímir Putin, va ser víctima d’un estrany accident de trànsit mentre es desplaçava amb limusina cap a la seva residència, segons ha informat el canal rus General SVR Telegram. El dirigent circulava amb el seu dispositiu habitual de cinc vehicles blindats quan va patir l’«atac», segons l’esmentat mitjà, que ha afegit que Putin està il·lès i que ja s’han produït algunes detencions. 

L’incident es va produir quan el primer vehicle que escortava el cotxe del mandatari va ser aparentment bloquejat per una ambulància, el segon va donar la volta i va seguir la marxa i el tercer, en el qual viatjava Putin, va intentar girar també, però la roda esquerra del davant va rebentar. No obstant, l’esmentat mitjà relata que la comitiva va aconseguir arribar al seu destí.

Tres desapareguts

Notícies relacionades

General SVR Telegram informa que se sospita que el culpable formi part del dispositiu de seguretat presidencial, motiu pel qual el cap de la seguretat personal del president i altres persones estan detinguts i suspesos. «Un estret cercle de persones estava al corrent dels desplaçaments del president en aquesta comitiva i totes pertanyien al servei de seguretat presidencial», ha publicat el mitjà. Segons el canal, els tres empleats que anaven en el primer vehicle de la comitiva estan desapareguts. 

La notícia, que desperta certes reserves entre l’opinió pública internacional, s’ha conegut el mateix dia en què el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, es veia involucrat en un sinistre de trànsit a Kíiv quan tornava de la ciutat d’Izium, tot i que n’ha resultat il·lès.