Crisi migratòria

Lituània finalitza la construcció d’una tanca a la frontera amb Bielorússia

L’estat endureix les seves polítiques migratòries amb una tanca de 550 quilòmetres i quatre metres d’altura a causa del creixent flux de persones que intenten creuar des de Bielorússia

Lituània finalitza la construcció d’una tanca a la frontera amb Bielorússia

EFE/WOJTEK JARGILO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Lituània ha comunicat que les obres de la tanca de gairebé 550 quilòmetres que cobreix la frontera amb Bielorússia han finalitzat, en un moment en què Vílnius ha denunciat un augment de les incursions, suposadament dirigides pel president bielorús, Aleksandr Lukaixenko, en represàlia a les sancions de la Unió Europea.

«La barrera física ajudarà els guàrdies fronterers a contrarestar la immigració il·legal de manera més efectiva», ha defensat la primera ministra, Ingrida Simonyte, en un comunicat. Es tracta d’un tanca de quatre metres d’altura coronada per filferro espinós.

Lituània té una frontera de gairebé 680 quilòmetres amb Bielorússia, dels quals més de 100 transcorren per rius i llacs. En els últims mesos han anat creixent els intents per creuar. Tant, que s’han arribat a xifres de rècord, amb 124 ja la setmana passada i 125 aquest dilluns.

Notícies relacionades

Aquestes últimes xifres recorden les registrades durant el moment àlgid de la crisi migratòria de l’any passat. Els migrants són persones de països del Pròxim Orient, com Síria i l’Afganistan, així com altres de l’Àfrica.

Des de mitjans del 2021, Lituània ha endurit les seves polítiques migratòries a causa del gran flux de persones que han estat intentat creuar des de Bielorússia. Per al Govern de Vílnius, Minsk ha utilitzat la migració per pressionar les autoritats europees en represàlia per les sancions que li van ser imposades.