A Portugal

Mor un nounat en un hospital que tenia les urgències obstètriques tancades

Un dia abans, metges portuguesos van alertar que seria «complicat parir» a causa de la situació de les maternitats

Mor un nounat en un hospital que tenia les urgències obstètriques tancades
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats portugueses investiguen la mort d’un nadó a Caldas da Rainha, a uns 80 quilòmetres al nord de Lisboa, després d’una cesària d’urgència, quan el servei d’obstetrícia de l’hospital estava tancat per falta de metges.

«El 8 de juny, la urgència obstètrica del Centre Hospitalari de l’Oest va tenir limitacions per completar l’escala mèdica, cosa que va determinar el tancament de les urgències», ha explicat avui l’hospital en un comunicat.

Malgrat que les urgències obstètriques estaven tancades, la mare va acabar sent hospitalitzada i va ser sotmesa a una cesària d’urgència, però el nadó no va sobreviure.

Un sindicat de metges va alertar del perill

El Centre Hospitalari de l’Oest va anunciar que va obrir una investigació interna al respecte i va traslladar el cas a la Inspecció General d’Activitats en Salut per determinar «eventuals responsabilitats».

Notícies relacionades

La investigació busca esbrinar si la falta d’atenció ràpida va poder provocar que la dona perdés el nadó.

Un dia abans d’haver-se conegut aquest cas, el Sindicat Independent de Metges de Portugal va publicar un comunicat titulat «Serà complicat parir a la regió de Lisboa», en què denunciava la situació de les maternitats, algunes de tancades.