Resistència

Un míssil Strarstreak britànic parteix en dos un helicòpter rus en ple vol per Ucraïna

  • Un vídeo mostra com un helicòpter d’atac rus Dc-28N, que sobrevola la disputada regió de Lugansk, es parteix en dos per la zona de la cua al rebre un impacte d’un Startstreak

Un míssil Strarstreak britànic parteix en dos un helicòpter rus en ple vol per Ucraïna

REUTERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un míssil britànic Starstreak en mans de l’Exèrcit d’Ucraïna, l’1 d’abril, va partir en dos un helicòpter de combat rus, segons es pot apreciar en un vídeo difós pels ucraïnesos enmig d’aquesta contesa que dura ja més d’un mes.

El vídeo mostra com un helicòpter d’atac rus Dc-28N, que sobrevola la disputada regió de Lugansk, es parteix en dos per la zona de la cua al rebre un impacte.

Va ser el mateix primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, qui va anunciar el subministrament d’un important paquet d’armes a Ucraïna, que inclou ni més ni menys que 6.000 míssils, amb un lot important dels de tipus antiaeri Starstreak.  A part d’aquesta entrega, el país ha subministrat directament 4.000 armes antitancs per reforçar les defenses ucraïneses.

Notícies relacionades

El míssil és capaç de neutralitzar tota mena d’aeronaus. Starstreak és un sistema de defensa aèria portàtil de curt abast britànic (MANPADS) fabricat per Thales Air Defense (anteriorment Shorts Missile Systems), a Belfast . També es coneix com a Starstreak HVM (míssil d’alta velocitat).

Després del llançament, el míssil accelera a més de 3.000 quilòmetres per hora, cosa que el converteix en el míssil terra-aire de curt abast més ràpid del món. Després llança tres submunicions de raig làser, cosa que augmenta la probabilitat d’un impacte exitós a l’objectiu. Starstreak ha estat en servei amb l’Exèrcit britànic des de 1997. El 2012, Thales va reanomenar el sistema sota l’estendard ForceSHIELD .