Tragèdia als EUA

Una porta mal tancada va propagar l’incendi a l’edifici de vivendes del Bronx

Els bombers han determinat que el foc el va originar un calefactor elèctric situat al dormitori d’un dels pisos

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de Nova York creuen que una porta que no es va tancar correctament per «falta de manteniment» va propagar l’incendi que es va produir en un edifici de vivendes del barri del Bronx ahir diumenge. El sinistre va causar la mort a 19 persones, entre les quals nou nens. Molts dels residents a l’immoble Twin Parks North West són de la comunitat gambiana.

L’alcalde de la ciutat, Eric Adams, que porta en el càrrec poc més d’una setmana, ha dit en el programa ‘Good Morning America’, que la porta principal que dona accés a l’immoble estava oberta quan va començar l’incendi i que això va poder ser la causa que el foc i el fum es propaguessin per l’edifici. Les portes d’entrada als immobles d’apartaments s’han de tancar automàticament per evitar precisament que, en cas d’incendi, les flames s’estengui amb rapidesa. «Pot ser que hi hagi hagut un problema de manteniment amb aquesta porta. S’està investigant», ha dit Adams.

Calefactor elèctric

Notícies relacionades

A més de les víctimes mortals, unes 60 persones van resultar ferides en l’incendi, de les quals 32 van ser hospitalitzades. Els bombers han determinat que el foc es va originar en un calefactor elèctric situat al dormitori d’un dels pisos. En l’extinció i rescat de les persones de l’immoble van participar més de 200 bombers. «Molts d’ells es van quedar sense oxigen als seus tancs, però tot i així, en lloc de fer marxa enrere i sortir de l’edifici, es van obrir pas a través del fum», ha explicat Adams.

Es tracta del segon incendi amb víctimes mortals que es registra en un complex residencial dels Estats Units en menys d’una setmana. Dimecres passat, 12 persones, inclosos 8 nens, van morir quan les flames van arrasar un immoble de vivenda pública a Filadèlfia.