10 vegades més que fa un mes

Àustria es planteja confinar els no vacunats davant els rècords de la Covid

People share time at a cafe bar at Naschmarkt market the evening before the start of the second lockdown amid the coronavirus di

People share time at a cafe bar at Naschmarkt market the evening before the start of the second lockdown amid the coronavirus di / LISI NIESNER (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
EFE

Àustria ha comptabilitzat en les últimes 24 hores 11.975 noves infeccions de Covid, un nou màxim des que va començar la pandèmia i gairebé deu vegades més que fa un mes, mentre el Govern negocia amb les regions més afectades el confinament dels no vacunats.

El Ministeri de Sanitat va plantejar ahir als governs locals de Salzburg i Alta Àustria, les dues regions més afectades, aplicar un confinament als qui no estiguin vacunats, una cosa que va ser, de moment, rebutjada.

Aquests dos estats federats tenen els percentatges de població vacunada més baixos del país, 56,5 i 55% respectivament, davant el 60% de mitjana a Àustria.

Aquestes dues regions tenen també els índexs més alts de nous contagis en relació amb la seva població.

Altres vetos ja en marxa

Notícies relacionades

El Govern austríac sí que va aprovar la setmana passada, en coordinació amb els nou estat federats, prohibir l’entrada a locals de gastronomia, centres d’estètica o esdeveniments amb més de 25 persones a qui no estigui vacunat contra el coronavirus o hagi passat la malaltia.

L’Executiu central, format pel Partit Popular i Els Verds, ha assegurat que no hi haurà confinament per a qui ja està vacunat si l’ocupació de les unitats de cures intensives arriba a nivells preocupants i és necessari aplicar més restriccions.