Inesperada badada

Eleccions a Alemanya: El vot de Laschet, el ‘delfí’ de Merkel, podria ser anul·lat

El candidat dobla la papereta al revés i deixa a la vista la seva elecció

Eleccions a Alemanya: El vot de Laschet, el ‘delfí’ de Merkel, podria ser anul·lat

Reuters / Thilo Schmuelgen

1
Es llegeix en minuts

El vot del candidat conservador a la Cancelleria alemanya, Armin Laschet, podria ser anul·lat en les eleccions federals que se celebren aquest diumenge al país: el ‘delfí’ d’Angela Merkel ha doblegat la papereta al revés abans de dipositar-la a l’urna, per la qual cosa segons la llei electoral alemanya hauria de ser descartat.

Laschet ha doblat el plec de tal manera que era perfectament visible que havia marcat les dues ics corresponents a la coalició Unió Demòcrata Cristiana (CDU)-Unió Social Cristiana (CSU) que ell mateix encapçala. Els fotògrafs han immortalitzat el moment de la badada.

El vot a Alemanya és secret, així que segons explica la Comissió Electoral alemanya el votant ha «de doblar (la papereta) de manera que el seu vot no sigui reconeixible». Si no és així, ha de ser considerat nul durant el recompte, informa la televisió pública alemanya ARD.

Crida a la participació

Notícies relacionades

Després de votar, Laschet ha fet una crida a la participació després d’exercir el seu vot i ha destacat la transcendència històrica d’aquestes eleccions. El candidat de la coalició Unió Demòcrata Cristiana (CDU)-Unió Social Cristiana (CSU) ha destacat que el resultat d’aquestes eleccions decidirà el rumb d’Alemanya els pròxims anys.

«Per això compta cada un dels vots», ha declarat davant el col·legi electoral, segons recull la televisió pública alemanya ARD, sense saber en aquell moment que el seu podria ser anul·lat. A més, ha animat a la participació «perquè els demòcrates al final puguin formar un nou govern».