Succés a Itàlia

Un sol·licitant d’asil somali apunyala diverses persones a Rimini

El líder ultradretà Matteo Salvini aprofita el succés per demanar mesures migratòries més restrictives

Rimini

Rimini / ZUMA Press (© ZUMA Press Inc.)

1
Es llegeix en minuts

Un sol·licitant d’asil somali va ser detingut per la policia italiana després d’haver apunyalat quatre dones i un nen de sis anys a la ciutat turística de Rimini dissabte a la nit, ha informat l’agència de notícies ANSA. Els investigadors descarten de moment que el mòbil sigui terrorista.

La ministra de l’Interior italiana, Luciana Lamorgese, ha qualificat l’incident d’«extremadament greu» i ha comunicat que es desplaçarà a Rimini per assistir personalment dilluns a una reunió de seguretat. L’home va ferir amb un ganivet dues controladores de bitllets en un autobús i després, després d’escapar, tres persones més, entre elles el nen, segons informen els mitjans italians.

Notícies relacionades

Després de l’incident, Matteo Salvini, líder del partit d’extrema dreta Lliga, que forma part de la coalició governant, va criticar la gestió de Lamorgese en un vídeo penjat a Facebook. Fa mesos que Salvini pressiona el ministre de l’Interior perquè adopti polítiques d’immigració més estrictes.

El somali, de 26 anys, feia uns mesos que era a Itàlia i havia sol·licitat l’estatus de refugiat. Era a Europa des del 2015 i ja havia sol·licitat l’estatus de refugiat a Dinamarca, Suècia, Alemanya i Holanda, segons l’agència italiana ANSA.

Temes:

Itàlia