Cimera social de la UE a Porto

Sánchez trasllada a Sassoli la urgència del certificat verd digital

  • El president ha insistit en la necessitat d’accelerar la producció de vacunes contra la Covid

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha traslladat aquest dissabte al president del Parlament Europeu, David Sassoli, la urgència que la UE posi en marxa el certificat verd digital per facilitar la mobilitat així que es vagin aixecant les restriccions per la pandèmia de coronavirus. Sánchez s’ha reunit amb Sassoli a Porto, on tots dos participen en la segona i última jornada de la cimera de la UE organitzada per la presidència semestral portuguesa, amb una agenda principalment social.

Segons ha informat el president del Govern en el seu compte de Twitter, en la seva trobada amb el màxim responsable de l’Eurocambra ha ressaltat la necessitat de no allargar la tramitació de la posada en marxa del certificat verd digital. La seva implantació, opina Sánchez, és una urgència ja que facilitarà la mobilitat i això ajudarà a la recuperació econòmica. Espanya, com a potència turística, ha defensat des del primer moment l’aprovació d’un document d’aquestes característiques ja que permetrà eliminar traves per als viatgers.

Notícies relacionades

De la mateixa forma, Sánchez ha traslladat al president del Parlament Europeu la necessitat d’accelerar la producció, entrega i distribució de vacunes contra la Covid-19 a Europa. Una petició en la línia de la proposta que Espanya va presentar la vigília de la cimera de Porto a tots els països comunitaris i en què es considera que la petició del president dels Estats Units, Joe Biden, de suspendre les patents de les vacunes queda curta i cal prendre decisions encara més ambicioses.

Sánchez participa aquest dissabte en la reunió informal de líders de la UE al Palau de Vidre de Porto i també en la posterior cimera UE-l’Índia. Aquesta trobada amb el primer ministre indi, Narendra Modi, s’havia previst inicialment que fos presencial, però la situació de la pandèmia al seu país ha obligat que finalment participi de forma telemàtica.