Portugal reobre la frontera terrestre amb Espanya

  • El primer ministre lusità ha anunciat que s’aixecaran els controls a partir d’aquest dissabte després de tres mesos de tancament

  • El Govern amplia a més els horaris dels comerços i de l’hostaleria i permet la celebració d’espectacles culturals 

Portugal reobre la frontera terrestre amb Espanya
Es llegeix en minuts

La frontera terrestre entre Espanya i Portugal tornarà a obrir aquest dissabte després de més de tres mesos tancada. Ho ha anunciat el primer ministre portuguès, António Costa, després d’una llarga reunió del consell de ministres en la qual també s’ha aprovat l’inici de l’última fase del pla de desescalada, també a partir de dissabte, que inclou l’ampliació dels horaris dels comerços i de l’hostaleria, la realització d’activitats esportives en grup –tant en espais oberts com tancats-, i la celebració d’espectacles culturals fins a les 22:30 hores. 

Notícies relacionades

Malgrat la reobertura de les fronteres i a les noves mesures de desescalada, el primer ministre, António Costa, ha advertit que la situació encara no està «ultrapassada». Costa ha destacat la bona situació epidemiològica en la qual es troba el país, que registra una incidència de 66 casos per cada 100.000 habitants i una taxa de transmissió R(t) d’, però ha insistit que es mantindran les quarantenes obligatòries per als viatgers procedents dels països amb més incidència. 

Portugal i Espanya van acordar establir controls a la frontera el 31 de gener a causa de la mala situació epidemiològica que travessaven en aquell moment els dos països. Des d’aleshores el trànsit de persones només ha estat permès a treballadors transfronterers, transport de mercaderies i vehicles d’emergència, a través de 18 passos fronterers. Una situació que portaven setmanes criticant tant els comerciants com els treballadors dels dos costats de la ‘raia’, pels llargs desplaçaments que han estat obligats a fer durant aquest temps i per la caiguda d’ingressos a causa de la falta de clients procedents del país veí.

Temes:

Portugal