Per organitzar disturbis el 2019

La policia deté el líder del partit opositor georgià més important

Els antiavalots arresten Nikanor Melia i almenys deu persones més que van mirar d’impedir-ho

La policia deté el líder del partit opositor georgià més important
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Efectius antiavalots han detingut avui el líder de l’opositor Moviment Nacional Unit (MNU) de Geòrgia, Nikanor Melia, que des del passat dia 17 estava atrinxerat a la seu de la seva formació en aquesta capital, segons informa Efe.

En l’operació policial els agents van fer servir gas lacrimogen i van detenir almenys una desena de persones que intentaven impedir la detenció de l’opositor, segons les imatges transmeses en directe per la televisió local.

Melia, de 41 anys, president del MNU, la formació opositora més important del país, va ser privat de la seva immunitat parlamentària el passat dia 16 a petició de la Fiscalia General de Geòrgia, que l’acusa d’organitzar els disturbis que van tenir lloc a Tbilissi el juny de 2019 i van deixar desenes de ferits.

L’endemà la Justícia georgiana va dictar una ordre d’arrest contra l’opositor, que es va atrinxerar a la seu de la seva formació. La decisió judicial va provocar la renúncia del primer ministre de Geòrgia, Georgui Gajaria, que va expressar el seu desacord amb la mesura. Després de la dimissió de Gajaria, el Ministeri de l’Interior «va suspendre» l’ordre d’arrest contra el líder opositor.

Aquest dilluns, a proposta de Somni Georgià, la formació governant, el Parlament va nomenar al capdavant de l’Executiu Irakli Gabrilaixvili, ministre de Defensa en el Gabinet del seu antecessor.

Notícies relacionades

El líder de MNU, igual com tots els diputats d’aquesta formació i legisladors d’altres partits de l’oposició, boicoteja les tasques del Parlament per considerar fraudulentes les eleccions legislatives d’octubre passat. En aquests comicis, Somni Georgià va obtenir 90 dels 150 escons que conformen el Parlament. Dels 60 diputats elegits per les formacions opositores, només sis s’han incorporat les tasques del Legislatiu, mentre que els 54 restants participen en el boicot.

Segons la Fiscalia General, Melia va liderar l’intent d’assalt del Parlament de fa dos anys. El delicte que se li imputa al polític opositor se sanciona a Geòrgia amb fins a 9 anys de presó.

Temes:

Geòrgia