Immigració

Itàlia permet el desembarcament dels 373 immigrants de l’Ocean Viking

L’embarcació havia sol·licitat urgentment des d’ahir un port on posar fora de perill aquestes persones, entre elles uns 180 menors, i avui torna a reclamar-ho

Itàlia permet el desembarcament dels 373 immigrants de l’Ocean Viking
1
Es llegeix en minuts

Els 373 immigrants rescatats en els últims dies al Mediterrani central pel barco Ocean Viking, de l’organització humanitària SOS Méditerranée, desembarcaran al port italià d’Augusta, a Sicília (sud).

El permís de les autoritats italianes ha sigut acollit avui amb un «gran alleujament» entre els rescatats i la tripulació, que havien sol·licitat un port segur urgentment sobretot davant l’empitjorament de les condicions del mar.

L’Ocean Viking arribarà demà a aquest port i s’espera que hagin de fer quarantena, com en els anteriors rescats, tot i que les autoritats encara no li ho han indicat, informen fonts de l’organització. L’embarcació havia sol·licitat urgentment des d’ahir un port on posar fora de perill aquestes persones, entre elles uns 180 menors, i avui torna a reclamar-ho. Els rescatats estan a la coberta de l’embarcació i les onades estan augmentant ràpidament per l’arribada d’un temporal i no hi havia manera de protegir-se.

L’Ocean Viking esperava des d’ahir dissabte en aigües internacionals del Mediterrani central un port cap a on dirigir-se, després de realitzar diverses operacions de salvament els últims dies en què va rescatar 374 immigrants.

Evacuada una dona embarassada

Ahir una dona embarassada de vuit mesos va ser evacuada per la Guàrdia Costanera italiana a l’illa de Lampedusa (sud). La primera operació es va produir dijous, quan l’Ocean Viking va salvar 119 persones que viatjaven en una pastera precària, entre elles deu dones adultes i 59 menors, el més petit de només quatre setmanes de vida.

La majoria procedien de Guinea, Mali, el Camerun i Costa d’Ivori i, a la seva arribada a bord, estaven exhaustos i mullats per la travessia. De seguida se’ls va oferir roba seca, aigua i menjar. Un dia després, divendres, el vaixell humanitari va rescatar uns altres 149 immigrants, entre els que hi havia 44 dones i 118 menors.

Notícies relacionades

I divendres a la nit es va interceptar una altra pastera en la qual viatjaven amuntegats 106 immigrants, molts intoxicats pel fum del carburant de la seva embarcació. La situació era ja crítica i dos d’ells havien caigut a l’aigua, tot i que van poder ser salvats.

Totes les operacions han tingut lloc en aigües internacionals davant les costes de Líbia, país nord-africà des del qual salpen la majoria d’immigrants amb destinació a Itàlia i, per tant, a Europa.