Dos fills per unitat familiar

Multada amb 90.000€ una família xinesa amb set fills per incomplir la política de natalitat

Al 2018 les autoritats van obrir una investigació i els van imposar una primera multa que no van poder pagar perquè només treballa l’home

1
Es llegeix en minuts

Una parella del comtat d’Anyue, a la província de Sichuan, al sud-oest de la Xina, ha sigut multada amb 718.080 iuans (uns 89.688 euros) per tenir fins a set fills, quan per llei a la Xina el màxim és de dos per família.

Liu i la seva dona viuen en una regió on es valora tenir un fill nen i van començar a tenir descendència al 1990, una nena. Van continuar intentant-ho i van tenir unes altres cinc nenes fins que el 2009 van tenir finalment un nen, segons informa el portal jiemian.com.

El 2018 les autoritats van obrir una investigació i els van imposar una primera multa que no van poder pagar perquè només treballa l’home. Van sol·licitar pagar la sanció a terminis, però tampoc van aconseguir cobrir les quotes.

No poden pagar

Les autoritats sanitàries locals han sol·licitat als tribunals l’aplicació de la sanció, però el recurs va ser rebutjat i ara n’estudien la reformulació davant la impossibilitat de la família per atendre els pagaments.

Notícies relacionades

El cas ha generat un ampli debat a les xarxes socials, ja que molts xinesos consideren que haurien de premiar la família, no sancionar-la, ja que la taxa de natalitat ha caigut en picat.

Fins i tot en la sessió anual del 2020 del Congrés Nacional Popular, el Parlament xinès es va plantejar la idea d’aixecar les restriccions sobre la natalitat amb veus com la de la diputada Huang Xihua.

Temes:

Xina Fills