El famós raig d'aigua de Ginebra estarà apagat per la Covid

És la segona vegada que les autoritats de la ciutat suïssa decideixen no posar en funcionament aquesta atracció

ginebra car 1200

ginebra car 1200

1
Es llegeix en minuts
AFP

El famós raig d’aigua de la ciutat suïssa de Ginebra, que s’eleva a una altura de 140 metres sobre el llac Leman, estarà parat mentre duri la segona onada de la pandèmia de coronavirus, que afecta durament el país.

El raig d’aigua, una de les atraccions de la ciutat, està parat per realitzar-hi obres de manteniment i havia de tornar a entrar en funcionament el 12 de novembre, però les autoritats de Ginebra han decidit que continuï fora de servei.

«Vista la situació sanitària actual a Suïssa, a causa de la pandèmia de Covid-19, el Consell d’Estat ha decidit ’protegir’ aquest emblema de la ciutat temporalment durant la segona onada. També s’assenyala de nou a la població que han de limitar en la mesura possible les seves sortides i viatges», va dir en un comunicat del govern local.

Ja va estar aturat

És la segona vegada que les autoritats de Ginebra decideixen no posar en funcionament aquesta atracció de la ciutat.

Durant el confinament de la primavera (boreal) passada, en la primera onada de la pandèmia, el raig va estar parat durant 83 dies.

Notícies relacionades

Aquest impressionant sortidor d’aigua funciona cada dia de l’any tret de quan hi ha vents forts o un fred intens, i ara a causa de la pandèmia. A la nit s’il·lumina per recolzar causes caritatives, humanitàries o diplomàtiques.

Suïssa registra un fort augment dels casos de coronavirus des de fa algunes setmanes. Ginebra ha imposat mesures de confinament parcial per evitar la saturació dels hospitals.