DESPRÉS D'ATRIBUIR-SE LA VICTÒRIA

Trump denuncia l'aparició de «paperetes sorpresa» en estats on liderava el càlcul

Biden assegura que és en el camí de la victòria i la seva cap de campanya afirma que el candidat demòcrata es podria dirigir a la nació aquesta tarda

zentauroepp55751877 detroit election workers work on counting absentee ballots f201104165941

zentauroepp55751877 detroit election workers work on counting absentee ballots f201104165941 / JEFF KOWALSKY

1
Es llegeix en minuts

El president sortint dels Estats Units, Donald Trump, ha dit aquest dimecres que havien aparegut «paperetes sorpresa» als estats on mostrava un sobrat avantatge davant el demòcrata Joe Biden en la carrera per la Casa Blanca. [Segueix les últimes notícies sobre el recompte de vots en les eleccions presidencials dels EUA]

«Ahir a la nit liderava, en molts casos de forma sòlida, en molts estats clau, gairebé tots governats i controlats pels demòcrates», va tuitejar. «Després, un per un, van començar a desaparèixer màgicament mentre es comptaven paperetes sorpresa».

 

Trump no ha ofert cap prova de la seva denúncia i no hi ha hagut informes d’irregularitats i les tendències.

El candidat del Partit Demòcrata, pel seu costat, ha promès que la seva campanya no pararà «fins que es comptin tots els vots», després que Trump hagi plantejat paralitzar el recompte per suposades irregularitats en el procés.

Sumar delegats

«No descasarem fins que es comptin tots els vots», ha dit Biden a Twitter, en la seva primera reacció al discurs pronunciat per Trump durant la nit electoral i en el qual el mandatari es va autoproclamar vencedor de la cursa malgrat que el resultat en diversos estats clau encara no és concloent. Biden també s’ha mostrat confiat a guanyar els comicis.

Notícies relacionades

 

La cap de campanya de Biden, Jennifer O’Malley Dillon, ha assenyalat, per la seva banda, que el candidat demòcrata és a prop d’aconseguir els 270 delegats que li permetrien guanyar les eleccions. Segons ha assegurat, tenen previst guanyar i sumar els delegats de Michigan, Wisconsin i Pennsilvània, a més de Nevada, estats on encara no hi ha resultats finals. O’Malley Dillon ha afegit que espera que Biden s’adreci als nord-americans aquesta tarda.