Pandèmia

Coronavirus a Anglaterra: prohibeixen les reunions de més de sis persones

Aquesta mesura està orientada a evitar més contagis de Covid-19 després que ha registrat un progressiu augment de casos

coronavirus-londres

coronavirus-londres

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Anglaterra prohibirà les reunions socials de més de sis persones, tant en interiors com a l’exterior, a partir del pròxim dilluns davant el preocupant avenç de contagis de la Covid-19 en els últims dies.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, farà l’anunci formalment dimecres en una roda de premsa, tot i que els mitjans de comunicació han avançat ja que hi haurà diverses exempcions a aquesta nova regla, que no s’aplicarà en escoles, llocs de treball o esports d’equip.

Avenç de la pandèmia

Els qui violin la norma s’exposen a una multa de 100 lliures (110 euros), que pot arribar fins a un màxim de 3.200 lliures (3.527 euros) així com a ser dispersats per la policia.

La decisió del Govern britànic per a Anglaterra –els executius regionals d’Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord poden prendre les seves pròpies mesures– arriba al final d’un dia en què els experts que l’assessoren han alertat sobre el progressiu empitjorament de la situació.

Des de diumenge passat, la xifra de contagis diària ha augmentat fins a rondar els 3.000 –la dada d’avui va baixar els 2.420–, cosa que es deu segons el parer de les autoritats a la «relaxació» en les mesures de protecció de la població, especialment els joves.

No aplica en escoles

La mesura reduirà l’actual límit de reunions de 30 persones fins a sis, tant a l’aire lliure com a l’interior de llars, restaurants o bars.

Notícies relacionades

Quedaran exempts, a més de les esmentades escoles o llocs de treball, els casaments i les funerals, sempre que estiguin organitzades de forma segura, tot i que la llista completa d’excepcions es coneixerà pròximament.

Segons Downing Street, Johnson dirà aquest dimecres que s’estan «simplificant i reforçant les regles sobre contacte social, s’estan fent més fàcils d’entendre i d’aplicar per a la policia».