de caràcter voluntari

La vacunació massiva a Rússia contra la Covid-19 començarà en un mes

En els pròxims set o deu dies començaran els estudis posteriors al registre del preparat pel Ministeri de Sanitat rus en què es vacunaran desenes de milers de persones

coronavirus-vacuna-reuters

coronavirus-vacuna-reuters

1
Es llegeix en minuts
Efe

La vacunació massiva a Rússia contra Covid-19 començarà d’aquí a un mes, va afirmar aquest diumenge el director del Centre de Microbiologia i Epidemiologia Gamaleya, Alexandr Ginzburg, que va desenvolupar la primera vacuna registrada en el país contra la malaltia, la Sputnik V.

El científic, en declaracions a l’agència oficial russa RIA Nóvosti, va indicar que en els pròxims set o deu dies començaran els estudis posteriors al registre del preparat pel Ministeri de Sanitat de Rússia, en què es vacunaran desenes de milers de persones.

«Pel que sembla, el Departament de Sanitat de Moscou planeja incloure en aquestes desenes de milers de persones els metges que treballen a la ‘zona vermella’ (on tracten els pacients greus amb Covid-19). I això és completament encertat», va afegir.

Ginzburg va assenyalar que els estudis tindran una durada d’entre quatre i sis mesos, però que això no serà obstacle per iniciar la vacunació massiva de la població, que com han declarat les autoritats del país tindrà caràcter voluntari.

«La vacunació massiva començarà amb algun retard a causa que la majoria de les vacunes ja produïdes es farà servir en els estudis. Després, la resta es destinarà als ciutadans. El retard pot ser de dues o tres setmanes, potser un mes», va afirmar.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va rebre amb cautela la notícia que Rússia havia registrat la primera vacuna del món contra la Covid-19, i va assenyalar que aquesta, com la resta, haurà de seguir els tràmits de prequalificació i revisió que marca l’organisme.

La vacuna russa no figurava entre les sis que, segons va assenyalar l’OMS la setmana passada, estaven més avançades.

Divendres, el president dels Estats Units, Donald Trump, va afirmar que Rússia «s’ha saltat certs assajos» a l’hora de desenvolupar la vacuna, i va assegurar que el seu país no farà el mateix.

Notícies relacionades

El director dels Instituts Nacionals de Salut dels Estats Units, Francis Collins, va arribar a comparar amb una «ruleta russa» la decisió dels desenvolupadors de la vacuna a Rússia de saltar-se el que va descriure com «parts fonamentals» del procés d’aprovació.

Ara per ara, Rússia acumula 922.853 casos de Covid-19 i 15.685 morts per la malaltia.